Ochiul boului, simbolul fidelității
18 aprilie 2015
Floarea pasiunii, floarea cu fruct
20 aprilie 2015

Cârciumăreasa sau Zinnia elegans face parte din categoria florilor anuale. Este o floare des întâlnită în grădini şi foarte apreciată datorită coloritului variat, foarte viu, strălucitor şi datorită perioadei îndelungate de înflorire, din iunie şi până în octombrie şi chiar noiembrie în cazul toamnelor lungi. Cârciumăreasa este o floare anuală din familia Asteraceae, originară din Mexic. Unul din motivele pentru care ar trebui să iubim această floare este pentru că există într-o varietate foarte mare de culori: crem, galben, coral, portocaliu, roşu, portocaliu închis, purpuriu, roz. Florile pot fi foarte mari, până la 15 cm diametru şi pot avea unul sau mai multe rânduri de petale.

Genul cuprinde circa 16 specii, cu soiuri pitice, mijlocii sau înalte. În funcţie de perioada în care au fost plantate, cârciumăresele înfloresc din luna iunie până la sfârşitul toamnei.

2

Dacă vrei să ai asemenea flori minunate în grădina ta, ţine cont de câteva aspecte: este necesar ca pH-ul solului să fie acid, trebuie să existe o cantitate considerabilă de humus, pentru a fi fertil şi este indicat să se evite udarea excesivă. Nu în ultimul rând, cârciumăresele sunt iubitoare de lumină, însă tolerează şi semiumbra.

Cârciumăreasa este o floare potrivită pentru borduri, sau straturi de flori, care înfloreşte din iunie până în septembrie, octombrie. Varietăţile care cresc mai înalte pot fi aşezate în straturile de flori din fundal şi pentru flori tăiate, iar cele scunde în bordurile de pe lângă alei, de la marginea peluzei sau în ghiveci. În general, planta creşte până la maxim 90 cm înălţime, iar foliajul se întinde pe 30 de cm.

3

 

7

 

8

Dacă doriţi o tufă bogată de cârciumărese, ciupiţi mereu ramurile tinere, încă de când planta are 15 cm, altfel, lăsaţi tulpinile înalte. Ramurile ofilite trebuie îndepărtate pentru a prelungi sezonul de înflorire, de asemenea, dacă rupeţi lăstarii laterali, florile vor fi mai mari. Cârciumăreasa atrage fluturii, albinele şi păsările.

4

9

Planta rezistă perioadelor scurte de secetă, dar lipsa de apă provoacă încetinirea înfloririi. Ca flori tăiate nu rezistă decât câteva zile. Este o planta foarte sensibila la frig.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest