Glicinia, cascada violacee din grădina ta. Cea mai spectaculoasă floare
5 mai 2015
Istoria batistei. Cine mai poartă batistă în ziua de azi?
5 mai 2015

Omul sfințește locul. Atât de multă înțelepciune și adevăr există în această zicătoare transmisă din străbuni! Simbolizează omul gospodar care transformă în mod vizibil locul în care trăiește.

O casă tradițională din 1910, cu mobilier tipic acelor vremuri, renovată să corespundă nevoilor actuale, amplasată pe un deal în mijlocul unei grădini de 7000 mp, te invită să-i treci pragul și să te bucuri de liniște, aer curat, intimitate și relaxare într-un decor de vis, oferit de ogrăzile și pădurile din jur, înconjurate la rândul lor de Munții Bucegi, Piatra Craiului și Țara Bârsei.

decorette-casa-veche-restaurata-inainte-si-dupa

 

2

Ciprian Obancea a cumpărat proprietatea în 2002, iar timp de 7 ani s-a gândit ce să facă cu acea casă pe care o vedeți voi în poză și cu terenul de 7000 de mp. După acești 7 ani, a decis. Casa dărăpănată a fost demolată dar cea nouă a fost construită pe vechile dimensiuni integrându-se acolo unde s-a putut materialele originale. Fundația este din piatră, iar pereții sunt construiți din lemn și tencuiți. Mobilierul este realizat chiar de Ciprian și pictat de o doamnă din zonă. Corpurile de iluminat și suporturile din lemn din băi sunt făcute tot de Ciprian iar ușile, ferestrele și scara de tatăl său.

DSC_0332

 

DSC_0343

 

dsc_0512

 

DSC_0350

 

DSC_0353

 

DSC_0384

 

DSC_0390

 

DSC_0404

 

DSC_0511.jpg

Pensiunea Căsuța Bunicii se află la câțiva kilometri distanță de Castelul Bran și de alte puncte de interes din zona Bran. Pensiunea Casa Bunicii a primit Marele Premiu pentru categoria Tradiție Locală oferit de Antrec România.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest