Menu

Casa Cositorarului, locul unde îți întâlnești copilăria

La Sighișoara, în Cetate, se află Casa Cositorarului. Vedeta Casei este Cofetăria. Cafe, după cum scrie pe zidurile clădirii. De fapt o cafenea săsească, de-a locului, de-a Transilvaniei. Intri aici și brusc ai impresia că ești în casa bunicii. Totul, absolut totul te face să-ți aduci aminte de copilărie. Acea copilărie sinceră, curată, adevărată. Copilăria aceea la țară, la bunici.

IMGL3341

Clătite cu dulceață și prăjitură cu ciocolată alături de multe, multe alte delicioase prăjituri, vechi rețete de torturi, de plăcinte tipice locului, înghețată din ingrediente naturale precum și salate din fructe proaspete, completează un tablou plin de savoare. Pălincă ardelenească. Vinul vechi și bun nu lipsește de la Casa Cositorarului.

IMGL3395-1024x683

 

IMGL3357

Ideea de la care pleacă proprietarii casei este una normală. Oferă turistului ceea ce cred ei că trebuie să vadă, să mănânce, să bea în ton cu vechile, dar mereu proaspetele obiceiuri locale și nu ceea ce le împing alții să ofere ca să fie în ton cu moda.

IMGL3368

 

IMGL3365

 Cafeneaua Casa Cositorarului respiră aer medieval și romantism prin toți porii. Pe terasa acesteia de lângă intrare, câteva mese din fier forjat încercă timid să se facă vizibile.

IMGL3382

 

IMGL3351

O dată ce-ai pus piciorul în pragul cafenelei n-ai cum să nu fii impresionat de întreg romantismul degajat în interior: o sofa plină de perne, ca și scaunele din același fier forjat, naproanele din dantelă, o narghilea, tablouri cu imagini vechi ale Sighisoarei, sfeșnice și perdeaua superbă, toate în nuanțe de alb și roșu imprimă o atmosfera shakespeariană.

IMGL3393

 

IMGL3392

 

IMGL3350

 

IMGL3359

 

IMGL3362

 

IMGL3356

Atmosfera abundă de detalii rustico-medievale. Este atâta liniște că fără să vrei te trezești vorbind în șoaptă.

IMGL3353

IMGL3354-1024x683
IMGL3398
 Fotografii: Photochef by Adi Popa , http://photochef.ro/

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram