Iubesc casele în care există un pian. Indiferent dacă sunt rustice, moderne, exclusiviste sau extravagante. Casa cu un pian în ea are ceva aparte.
Ideea este că din moment ce ai un pian în casă trebuie să știi și unde să-l amplasezi. În orice caz nu sub fereastră. Carcasa pianului este din lemn și de aceea trebuie protejat să nu cadă razele soarelui direct pe el, să fie ferit de umezeală și de schimbări bruste de temperatură. Dacă nu aveți alt loc pentru instalarea instrumentului, trebuie să evitați curentul de aer. Totodată, trebuie așezat departe și de sursa de căldură sau aerul condiționat.
Pianul se amplasează într-o încăpere în care acustica este bună și nu există decalaje ale sunetului sau ecou. Locul ideal pentru pian este acela unde toate sunetele sunt produse fidel, fără ecou.
Dacă așezați obiecte grele, pot influența sunetul sau pot apărea vibrații deranjante. Este plăcut un buchet de flori într-o vază, dar este riscant dacă apa s-ar vărsa din întâmplare și ar pătrunde în cutia cu mecanisme. Părțile din metal ar putea rugini iar acțiunea ciocănelelor din pâslă ar putea fi îngreunată.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns