Cerceii doamnei, inima din grădinile noastre
27 aprilie 2015
Tradiții la început de mai. 1 Mai, sărbătoarea de Armindeni, sărbătoarea pelinului sau a înnoirii
27 aprilie 2015

Recunosc, am aflat de Casa cu Rost de la o prietenă. Mi-a vorbit frumos despre acest loc de întâlniri … deschis în aceste vremuri când tinerii sunt din ce în ce mai ademeniți de mall-urile din marile orașe. Parcurile, centrele comerciale şi stadioanele atrag permanent tineri dornici de socializare. Evident aici sunt incluse și restaurantele.

Aceste locuri vor rămâne mai tot timpul în topul locurilor de socializare, numai că foarte repede vin din urmă, sper eu, ceainăriile, librăriile, ceea ce este senzațional. Acest tip socializarea, acest proces de împrietenire și cunoaștere, merită un top de cinste.

Deci să vă spun eu prima mea impresie despre acest loc, un loc pe placul meu. Casa cu Rost, o ceainărie-librărie, un adevărat centru de proiecte culturale, sociale și de formare. Un adevărat cuib de prieteni, o oază de bucurie. Multe evenimente legate de tradiție, multe momente în care poți afla lucruri despre care doar bunica sau mama ți-ar putea povesti.

2

Bucureşti, Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, tronson 8, etaj intermediar (intrarea de pe str. Buzesti, vizavi de agentia Tarom)

Ceaiul, cafeaua, apa, biscuitii, fursecurile, alunele, muzica şi internetul sunt din partea casei. Cărţile şi bunătăţile gastronomice (produse bio certificate internaţional, produse handmade şi produse mănăstireşti), pe care le veţi vrea acasă, au şi ele preţul lor, desigur. La toate acestea se adaugă o ofertă variată carte, dar şi de zacuşte, gemuri, dulceţuri, siropuri, leacuri din plante pentru tot felul de afecţiuni, săpunuri de casă etc.

5

Programul este de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 21.00. La sfârşitul săptămânii au loc ateliere, cursuri şi alte evenimente

3

 

1

Jurnalist, poet, prozator şi editor, Claudiu Târziu a pus bazele acestei ceainării-librării, care deși și-a deschis ușa la începutul anului se bucură de foarte mulți vizitatori

7

8

9

10

11

12

13

foto: Casa cu rost

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

1 Comment

  1. simonamoon spune:

    Superb! Sper sa ajung si eu pe acolo! Le-am cunoscut pe doamne la sezatoarea din Bucuresti!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest