Casa Lianei și a lui Sorin – o amenajare de poveste cu accente retro

Liana este o tânără foarte drăguță și foarte creativă. Ea și-a prezentat bucătăria specialiștilor de la Povestea casei. Casa ei este decorată și, în parte, meșterită de ea și iubitul ei, Sorin.

9

Dacă vă așteptați la o amenajare tipică, pregătiți-vă pentru o surpriză. Apartamentul de 52 metri pătrați debordează de originalitate, fiind un crampei din personalitatea Lianei și a lui Sorin, doi oameni frumoși și creativi. Fiecare obiect din această locuință are o poveste și fiecare a fost ales cu atenție pentru a compune un stil original, cu influențe retro, păstrând, în același timp, un aer contemporan.

 

2
Mobila, si ea cu un aer usor vintage, chiuveta, bateria si accesoriile pentru dulapuri sunt de la Ikea, iar cuptorul si plita marca Whirlpool, luate de la Flanco, in perioada de reduceri.

Zona de zi cuprinde livingul și bucătăria – două spații emblematice pentru această amenajare reunite într-o dispunere de tip open space. Ne aflăm într-un spațiu ca o incursiune în anii 1950 când Charles Eames crea scaunul iconic ce avea să decoreze mii de locuințe decenii la rând sau a frigiderelor vintage specifice aceleași perioade. Pentru că nu a găsit o canapea “și frumoasă și cum nu are toată lumea și comodă și la un preț decent”, Liana a hotărât să nu mai ia deloc canapea. Cel puțin deocamdată. Așa că a optat pentru 2 scaune și nu orice scaune: vorbim despre un Eames original, galben pe care a dat 400 de euro și un scaun metalic de la Retroactiv. Amenajarea pendulează între stilul ei și stilul lui. Galbenul delicat și luminos al scaunului versus metalicul, masculinul dulapului se împletesc armonios în decor. Și apropo de dulap, Liana ne mărturisește că acesta a făcut un drum lung până a ajuns în casa lor: “ne duceam la un botez la Sibiu, dar am făcut un ocol pe la Brașov, știind că acolo e un târg de vechituri. Și acolo am găsit dulapul metalic pe care l-am transportat cu noi până la Sibiu și apoi până la București într-o mașină nu foarte spațioasă.” În același registru industrial se încadrează și măsuța de cafea, o ladă militara de la magazinul Kaki, căreia i-au fost montate niște roți pentru a fi manevrata mai ușor. Decorul este animat cu un dulap tip fișet roșu și o hartă veche care se integrează de minune în acest decor original. Am remarcat și radioul vechi (care încă merge), el aparținând lui Sorin.

3
Literele de pe perete – PÂINE, ne amintesc tuturor de magazinele din perioada comunista. Acestea au fost luate in toiul noptii de pe o cladire parasita si introduse in decor ca piesa de rezistenta a bucatariei.

 

4
Frigiderul, intr-o nuanta electrica este de la Gorenje, cumparat online (tot pentru a beneficia de un pret mai mic decat cel din magazine).

 

5
Un corp de iluminat deosebit – este realizat din becuri retro de la Hornbach infasurate pe un bat (adus dintr-o excursie tocmai de la Cazanele Dunarii).

 

6
Pentru ca nu a gasit o canapea pe placul ei, Liana a optat pentru 2 scaune si nu orice scaune: vorbim despre un Eames original, galben pe care a dat 400 de euro si un scaun metalic de la Retroactiv.

 

7
Zona de zi cuprinde livingul si bucataria – doua spatii emblematice pentru aceasta amenajare reunite intr-o dispunere de tip open space. Spatiul penduleaza intre stilul ei si stilul lui. Galbenul delicat si luminos al scaunului versus metalicul, masculinul dulapului se impletesc armonios in decor.

Citește mai multe amănunte despre casa Lianei și a lui Sorin pe Povestea Casei.

8 thoughts on “Casa Lianei și a lui Sorin – o amenajare de poveste cu accente retro

  1. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us .

  2. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us

Comments are closed.