Cât mănâncă o pisică

Fiecare pisică are nevoie de o cantitate diferită de mâncare, iar pentru a stabili o porție zilnică pentru animalul nostru de companie va trebui să ne asigurăm că acesta mănâncă suficient încât să se sature, dar să nu ia în greutate. 

În cazul în care pisica ta este supraponderală, va trebui să îi reduci porția de mâncare zilnică, până când observi o îmbunătățire. 

Este greu de stabilit cât trebuie să mănânce o pisică, deoarece cantitatea de hrană necesară zilnică depinde de diferiți factori. O pisică adultă are nevoie de mâncare umedă pe zi. Ca şi cantitate este recomandat circa 300 grame de hrana pisici. Dar aceasta este doar o estimare. Cerințele calorice și cantitatea de mâncare depind – printre altele – de mărimea, vârsta și greutatea pisicii.

În ceea ce priveşte mâncarea uscată, hrana caine, dar şi hrana pentru pisică,  are un conținut caloric mai ridicat față de cea umedă.  Pisica are nevoie de o hrană diversificată astfel încât să nu se obișnuiască cu același tip de mâncare pentru că în timp poate să-l refuze. 

Și activitatea joacă un rol important. Pisicile active au nevoie de mai multă mâncare decât pisicile liniștite de apartament. Pisicile de curte care circulă mult au nevoie în general de mai multă hrană decât cele de apartament.

Hrana bună are de obicei un conținut ridicat de carne și îi oferă pisicii un sentiment optim de sațietate. După fiecare masă bogată, orice pisică merge la somn.

2 thoughts on “Cât mănâncă o pisică

Comments are closed.