Câteva idei pentru amenajarea unei bucătării de 8 mp

Suprafaţa de 8 metri pătraţi este optim utilizată şi amenajată pentru a oferi confortul necesar gătitului. În plus, spaţiul a permis şi amenajarea unui loc pentru luat masa, împărţind astfel bucătăria în 2 zone discret delimitate la nivelul pardoselii. Distanţa parcursă între frigider, plită şi chiuvetă, deci o porţiune intens traficată a fost amenajată cu plăci de gresie alb-negru, iar restul pardoselii cu parchet laminat.

 

 

 

Poate că unii dintre voi preferă albul sau cremul pentru a amenaja bucătăria, însă nu am ignora deloc nici griul. Ne place cum a fost folosit în acest decor, iar albul mobilierului sporeşte luminozitatea încăperii.

Masa şi scaunele sunt albe, cu un model IKEA uşor de reperat. În funcţie de suprafaţa disponibilă, ai putea opta şi pentru o masă rotundă sau pătrată, dar ar fi bine să fie extensibilă pentru momentele în care aveţi mai mulţi oaspeţi. Tapetul ales în această amenajare conferă profunzime spaţiului, însă tu ai putea opta pentru un imprimeu mai vesel, eventual cu tematică de bucătărie. Nu uita să alegi şi un corp de iluminat care să pună în valoare zona mesei.

 

Dacă bucătaria ta are o orientare sudică şi soarele bate puternic la amiază, ai putea lua în calcul o draperie (ca în această amenajare) care să limiteze lumina puternică. Pentru o răcire suplimentară, vei avea nevoie şi de un aparat de aer conditionat pe care te sfătuim să îl montezi în hol astfel încât curenţii de aer să ajungă şi în bucătărie, dar şi în celelalte camere.

 

Cu siguranţă un model de amenajare cu multiple idei de pus în practică; sperăm să te inspire şi pe tine! Mai multe fotografii şi informaţii găsiţi pe Povestea Casei.

3 thoughts on “Câteva idei pentru amenajarea unei bucătării de 8 mp

Comments are closed.