Cauciucurile de iarnă, obligatorii pe zăpadă, indiferent de anotimp

Șoferii trebuie să știe legea și, cel mai important, trebuie să își echipeze mașina corespunzător pentru a putea merge în siguranță cu ea pe drumurile publice.

Toți șoferii care conduc pe drumuri acoperite cu zăpadă sunt obligați să aibă mașinile echipate cu un anumit tip de anvelope, altfel riscă o amendă de până la 2.900 de lei. Iată ce prevede legea în cazul celor care conduc iarna cu anvelope all-season.

De ce se schimbă cauciucurile odată cu anotimpurile?

Conducerea cu cauciucuri de iarna în timpul vremii calde va duce la consum mai mare de combustibil, ceea ce înseamnă mai mulți bani cheltuiți pentru alimentarea mașinii.

Anvelopele de iarnă au fost concepute pentru a se comporta cel mai bine pe suprafețe reci. Conducerea cu ele în timpul vremii mai calde va afecta durata de viață a benzii de rulare, punând în pericol în cele din urmă anvelopele și costându-te mai mulți bani pe termen lung.

Este legal să conduci iarna cu anvelope all-season?

Legea stabilește că toate vehiculele care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sunt obligate să fie echipate cu anvelope care au marcat pe lateral simbolul „M+S”. Aceste litere înseamnă Mud & Snow (Noroi & Zăpadă).

În plus, gradul de uzură al acestora nu trebuie să fie sub marcajul aflat în interiorul anvelopei. Așadar, anvelopele all-season care au marcajul M+S pot fi utilizate pe drumurile din România în sezonul rece.

Cauciucurile de iarnă au, în plus față de marcajul M+S, și un fulg de zăpadă înconjurat de 3 vârfuri de munte.

Șoferii care nu respectă legea și circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu anvelope care nu au acest marcaj sau sunt foarte uzate, riscă să fie amendați cu până la 2.900 de lei. În plus, poliția poate dispune reținerea certificatului de înmatriculare.

Din ce cauză îngheață chederele unui automobil?

Frigul din timpul iernii dă mari batăi de cap șoferilor, iar după nopțile geroase ușile mașinii nu se mai deschid. Cum dezgheți un cheder auto?

Înainte să înțelegi cum se dezgheață chederele unei mașini după ce au trecut printr-o noapte de iarnă geroasă, ar trebui să știi și care sunt factorii care stau la baza acestui fenomen. Nu de alta, dar mai mult ca sigur o să te mai lovești de această problemă pe timpul iernii.

Pe lângă faptul că temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius, mai există și alți factori care influențează fenomenul de îngheț. În primul rând, vorbim despre chedere care au o anumităvârstă și s-au crăpat ori au deja găuri vizibile.

Așadar, atunci când există găuri sau crăpaturi în chedere, apa poate intra în acestea și poate îngheța. Tocmai de aceea ar trebui să te asiguri că starea chederelor de la mașina ta este foarte bună și că acestea sunt perfect uscate!

14 thoughts on “Cauciucurile de iarnă, obligatorii pe zăpadă, indiferent de anotimp

  1. I loved you even more than you’ll say here. The picture is nice and your writing is stylish, but you read it quickly. I think you should give it another chance soon. I’ll likely do that again and again if you keep this walk safe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *