Ce modificări aduce noua lege pentru fermierii ce dețin tractoare

Guvernul dorește să creeze o bază legală în care să fie ținută evidența centralizată a vehiculelor înregistrate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor  municipiului București.

Prin Ordonanța Guvernului publicată în Monitorul Oficial, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări va constitui un registru unic. 

Articolul 14 din Codul Rutier a fost modificat. Ce aduce nou modificarea

”Tractoarele agricole sau forestiere, inclusiv remorcile destinate a fi tractate de acestea, vehiculele lente, precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București. Evidența vehiculelor înregistrate se ține la autoritatea competentă pe raza căreia proprietarul sau deținătorul mandatat își are domiciliul, reședința sau sediul, care înscrie datele de identificare a proprietarului și a vehiculului în Registrul de evidență a vehiculelor înregistrate, constituit la nivelul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări”, se precizează în legea modificată. Vorbim aici atât de vehicule auto rulate, cât și vehicule noi.

Înscrierea datelor se realizează prin intermediul aplicațiilor informatice puse la dispoziția autorităților administrației publice locale competente, în mod gratuit, de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

”Prelucrarea unor date din Registrul de evidență a vehiculelor înregistrate, inclusiv a unor date cu caracter personal, de către autoritățile și instituțiile publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale se realizează pe bază de protocol încheiat între acestea și Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări ( D.G.P.C.Î. )”, se mai precizează în document.

Tractoare agricole de vânzare trebuie înregistrate și ele în registrul de evidență a vehiculelor. 

Odată cu realizarea operațiunilor de înmatriculare a vehiculului, autoritatea competentă eliberează proprietarului sau deținătorului mandatat un certificat de înmatriculare, conform categoriei din care face parte vehiculul respectiv, precum și plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

La cererea proprietarului sau deținătorului mandatat al vehiculului, autoritatea competentă eliberează, pentru situațiile în care se emite un certificat de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare a acestuia care atestă înmatricularea vehiculului, valabilă până la emiterea certificatului de înmatriculare, dar nu mai mult de 30 de zile.

7.325 thoughts on “Ce modificări aduce noua lege pentru fermierii ce dețin tractoare

  1. First off I want to say awesome blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I have had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

  2. I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.