Ce poţi face duminica pentru a avea o saptămână productivă

Se spune că o săptămână bună se cunoaşte încă de duminică. Dacă îţi faci din timp un plan de acţiune, te vei putea mobiliza cum trebuie pentru săptămâna ce tocmai de aşteaptă, oricât de aglomerată ar fi ea.

Aşadar, dacă vrei să ai parte de o săptămână în care aproape totul să-ţi iasă este indicat să începi pregătirile încă de duminică seara.

1.     Stabileşte agenda săptămânii

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să-ţi pui la punct o listă de priorităţi: întâlnirile şi şedinţele la care trebuie să participi, evenimentele la care trebuie să ajungi, lucrurile pe care le ai de făcut.

Toate acestea le poţi nota într-o agendă sau poţi folosi un panou pe care să prinzi notiţe colorate cu diferite task-uri sau hartie. De asemenea, poţi face şi câte un simbol pentru fiecare activitate cu ajutorul unor pixuri colorate şi astfel încât organizarea săptămânii tale să semene cu un jurnal grafic care să te inspire.

2.     Pregateste-ti cateva tinute pentru toata saptamana

Te trezeşti în fiecare dimineaţă, începi pregătirile pentru o nouă zi, dar  blocajul zilnic apare în faţa dressingului, pentru că nu te poţi decide în ce să te îmbraci.

Pentru a preveni această situaţie, alocă o jumătate de oră în fiecare duminică pentru a-ţi pregăti ţinutele pentru săptămâna ce urmează. Gândeşte-te măcar pentru două, trei zile. Nu uita să verifici şi pe prognoza meteo. Este foarte important în stabilirea ţinutelor.

3.     Organizează-ţi playlistul pentru noua săptămână şi relaxează-te

Muzica îţi poate influenţa semnificativ starea de spirit, aşa că da, ar fi bine să ai şi un playlist vesel, care să te inspire şi să îţi dea energie pentru o nouă săptămână de muncă. Încearcă să pui accentul pe cântecele cu mesaj pozitiv şi un ritm dinamic, pentru ca acestea sunt cele care îţi vor da o stare bună pentru o nouă zi.

Şi da, pentru a avea o săptămână productivă, în care să faci faţă tuturor provocărilor apărute, este esenţial să îţi încarci bateriile în weekend şi să te relaxezi.

2 thoughts on “Ce poţi face duminica pentru a avea o saptămână productivă

Comments are closed.