Ce să faci toamna în grădină! Curăță grădina de resturi vegetale și taie lemne pentru foc

Toamna și-a intrat în drepturi, iar o dată cu asta și grădina se apropie de perioada ei de repaos. Cert este că nu trebuie să intrăm în panică, întrucât plantele trecute trebuie scoase și înlocuite cu flori de sezon. Pe lângă florile de sezon mai sunt câteva care fac față până când vine zăpada. Dalii, tufănele, crizanteme, ochiul boului, panseluţe, micşunele și multe alte flori vă vor ține grădina proaspătă până toamna târziu.

Pentru a avea plante veşnic verzi în grădină, inclusiv pe timpul iernii, puteţi planta câteva specii de tuia, ienuperi sau brazi, care vor asigura acest efect de prospeţime. Cel mai indicat moment pentru a le planta este chiar începutul toamnei.

 

 

Este timpul să pregătești grădina pentru anul viitor

 

Lucrările şi în special curăţarea şi degajarea grădinii de frunze uscate şi resturi se poate face foarte repede, întrucât există în magazine câteva utilaje, cum ar fi tocatoare resturi vegetale si suflante frunze. De asemenea, principalele lucrări ce le putem face de pe la sfârşitul lunii septembrie până în octombrie şi chiar noiembrie sunt cele de transplantare, dar și de plantare a câtorva flori de care ne vom bucura primăvara – zambile, lalele, narcise, crocuşi, lăcrămioare, ghiocei, muscari şi irişi. Pentru că toamna este abia la început, plantele perene se divizează, după care se mută în alte locuri din grădină.

Bulbii plantelor care nu rezistă în pământ pe perioada iernii –  dalii, begonii, gladiole, tuberoze se scot şi se depozitează în loc întunecat. Tot acum este perioada optimă pentru mutarea unor plante, cum ar fi arbori, arbuști, asta dacă ne gândim să reamenajăm grădina. Tot acum este bine să îndepărtăm vegetaţia excesivă, să curățăm pomii.

 

 

Principalele calități de care trebuie să ținem cont când alegem lemnul pentru foc
Tot în perioada asta ne pregătim de iarnă. Cumpărăm și tăiem lemne pentru foc. Despicatoare de lemne si drujba electrica sunt utilajele de care avem nevoie în acest caz. Când vine vorba de pregătirea lemnelor de foc trebuie să luăm în calcul câteva elemente esențiale.

a) lemn de esenta tare – acesta ajută ca lemnul să aibă o putere calorică mai mare și să ardă pentru o perioadă mai mare
b) lemnul trebuie să fie sănătos – fără urme de putregai sau umiditate ridicată datorită faptului că a fost tăiat și lăsat într-o zonă umedă o perioadă mare de timp
c) pentru lemnul de foc diametrul optim este cuprins între 25 și 50 cm

 

Revenind la grădină, trebuie să știți că toamna pământul trebuie săpat. Adâncimea ideală de săpare este cuprinsă între 15 şi 20 cm. Înainte de această operaţiune, solul trebuie curăţat de resturile vegetale.

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Ce să faci toamna în grădină! Curăță grădina de resturi vegetale și taie lemne pentru foc

  1. Your writing is perfect and complete. majorsite However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of. I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?

Comments are closed.