Ce spun cercetătorii despre cum oprim procesul de îmbătrânire

De mii de ani, mințile luminate ale omenirii s-au întrebat cum am putea deveni nemuritori însă toate descoperirile științifice au reușit doar să prelungească viața. Serviciile medicale, medicamentele au dublat media de viață în ultima sută de ani dar nu au reușit să găsească o soluție pentru degenerarea celulară specifică bătrâneții.  

Biochimistul David Sinclair, doctor în genetică moleculară și profesor de genetică la Facultatea de Medicină a reputatei universități americane Harvard lansează o teorie cel puțin inovatoare explicând comunității științifice și publicului larg faptul că abordarea acestei probleme trebuie să fie cu totul diferită pentru a avea rezultate. În lucrarea sa “Lifespan: De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem”, profesorul spune că bătrânețea este de fapt o boală, un proces genetic reversibil și oferă câteva variante care ar avea ca efecte încetinirea procesului de îmbătrânire.

Sinclair susține că exercițiile fizice, expunerea la frig și dietele de tip post intermitent (fasting) sunt măsuri simple pe care le putem lua pentru a ne prelungi viața. Aceste diete de restricție calorica se refera la cât, ce și când mănânci. Sinclair spune că dacă este să reții ceva din cartea sa este: mănâncă mai puțin!

Lucrarea sa are o argumentație științifică și se referă la anumite gene care sunt responsabile cu îmbătrânirea, dar care ar putea fi inversate printr-un stil de viață sănătos. 

Concurs. 5000 de euro pentru cea mai bună idee

Ideile revoluționare expuse în lucrarea lui Sinclair au inspirat Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României să organizeze în perioada 1 decembrie 2023 –  1 mai 2024 un concurs de idei anti-aging numit „Tinerețe vs. Bătrânețe”. 

Concret, provocarea se adresează românilor preocupați de știința anti-aging-ului care pot dezvolta ideile expuse de Sinclair și cea mai bună idee va fi premiată cu 5000 de euro.

Mai multe informații despre concurs puteți afla pe www.fundatiadanvoiculescu.ro

73 thoughts on “Ce spun cercetătorii despre cum oprim procesul de îmbătrânire

  1. helloI like your writing very so much proportion we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL I need an expert in this space to unravel my problem May be that is you Taking a look forward to see you

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *