Viţa de vie este practic o liană originară din zona mediteraneeană, care poate atinge o lungime de până la 35 de metri. Este o plantă cultivată încă din Antichitate, şi tocmai de aceea se spune că atât planta, cât şi fructele sale sunt apreciate pentru proprietăţile medicinale, dar şi pentru cele nutriţionale.
Viţa de vie are nevoie periodică de îngrijiri, chiar dacă suntem în perioada iulie-august. Strugurii au crescut, dar viţa de vie tot trebuie îngrijită.
În această perioadă sunt câteva lucrările pe care orice grădinar trebuie să le facă, şi asta atât pentru soiurile de viţă de vie pentru struguri de masă, cât şi pentru soiurile de viţă de vie pentru vin.
- Pământul nu trebuie să aibă buruieni. Este foarte important, deoarece iarba şi buruienile consumă substanţele nutritive din sol, necesare viţei de vie pentru a se dezvolta corespunzător.
- Viţa de vie are nevoie de apă. Chiar foarte multă apă pentru a se dezvolta. În perioadele secetetoase în care pământul este uscat, udările trebuie să fie zilnice. La udat nu trebuie să renunţi nici măcar atunci când strugurii încep să se coacă. Fix atunci au nevoie de cea mai multă apă.
- Dacă ai plantat viţă de vie de curând atunci trebuie să-i di mare atenţie. Este indicat să aplici un tratament fertilizant, pentru ca viţa de vie să se dezvolte rapid şi să iasă din iarnă foarte bine. De asemenea, trebuie să-i aplici şi un ingrasamant vita de vie.
Când se stropeşte viţa de vie?
Media tratamentelor fungicide la viţa de vie este de 6-7 pe sezon. Specialiştii în domeniu recomandă aplicarea acestora preventiv, pentru prevenirea şi diminuarea pe cât posibil a efectelor şi pagubelor produse de boli. Unele tratamente pot fi aplicate şi în funcţie de condiţiile de climă. Acestea pot favoriza aparitia unor boli.
- Asigură-te că via nu va fi afectată de boli. În aceasta perioadă se recomandă realizarea mai multor tratamente în plantaiile de viţă de vie pentru prevenirea şi combaterea unor agenti fitopatogeni şi dăunători periculosi, precum: rapan vita de vie, mană (Plasmopara viticola), fainarea (Uncinula necator), antracnoza (Gloesporium ampelophagum), putregaiul negru (Guignardia bidwelli), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), afide şi alte boli micotice si bacteriene, precum molia strugurilor care pot cauza pierderi importanate la vita de vie. Singurul lucru ce trebuie făcut este să o stropeşti cu substanţe speciale pe care le găseşti în farmaciile fitosanitare sau în magazinele de specialitate. De asemenea, în lunile iulie- august este perioada în care via trebuie stropita împotriva moliilor de struguri.
Aşadar, în luna august se aplică ultimele tratamente în plantaţiile de vii, urmate şi de alte activităţi.
- Ultimul săpat şi legat;
- Se efectueaza cârnitul viilor roditoare, îndepărtându-se vârful cu 8-10 frunze
- Se face cel de-al treilea copcit al plantaţiilor tinere
- Se va face desfrunzitul parţial al soiurilor de vita de vie de masă
- Se recolteaza strugurii de masă cu timp de coacere mijlociu
- Se va desfunda terenul, pentru noi plantaţii.
tarancutaurbana@gmail.com
บาคาร่าออนไลน์
I was looking for another article by chance and found your article totosite I am writing on this topic, so I think it will help a lot. I leave my blog address below. Please visit once.
I want to to thank you for this excellent read!!
I definitely loved every bit of it. I have you bookmarked to check
out new stuff you post…
Numerous thanks for a fascinating website internet site. What else may possibly I get that sort of data composed in this kind of a fantastic method? I have an enterprise that I am just now running on, Which i are already on the lookout for These types of info. pg betflik