Ce uleiuri esențiale poţi folosi pentru a scăpa de sforăit

Cu toţii ştim cât de deranjant este sforăitul. El se manifestă atât în cazul femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor. De obicei sforăie persoanele care dorm pe spate sau cu faţa în sus, dorm profund sau visează. Este drept că sforăitul poate ascunde probleme de sănătate, de cele mai multe ori poți apela la o serie de remedii naturiste pentru a scăpa definitiv de el, şi aici este vorba de uleiurile esenţiale.

 

Dar, de ce sforăim? 

 

 

La această întrebare ne-a răspuns Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie și expert în aromaterapie.

„Lipsa de somn te ține obosit și lipsit de vlagă în ziua următoare, iar cu timpul adaugă probleme serioase sănătății tale. Nu doar bărbații sforăie, ci și femeile, chiar dacă sforăitul acestora din urmă nu atinge cei mai de sus decibeli”.

 

 

.

Nasul sau sinusurile înfundate sunt cel mai adesea cauza sforăitului

Sigur că de dorit este să mergi la medic și să identifici cauza exactă a acestui obicei nocturn dăunător. Dar de cele mai multe ori nasul sau sinusurile înfundate sunt cauza principală și este bine de știut că uleiurile esențiale pot veni în ajutor în mod blând și extrem de eficace.

„Recomand să se folosească atât individual, dar și mai bine în amestec,  următoarele uleiuri esențiale produse de HOFIGAL, cum ar fi:

  • Ulei volatil de eucalipt un remediu excelent în infecții acute și cronice ale căilor respiratorii atât la copii cât și la adulți și pe care îl recomand și sub formă de inhalații
  • Ulei volatil de levanțică care este sedativă, cu efecte benefice asupra psihicului şi mentalului și care induce o stare de echilibru emoţional şi de linişte interioară, calmând şi liniştind profund planul emoţional. Este totodată un antiseptic intestinal şi respirator, bun fluidifiant al secreţiilor bronşice, dezinfectant al căilor respiratorii superioare, inferioare;
  • Ulei volatil de sovârf, care are o influenţă pozitivă în stările inflamatorii ale căilor respiratorii, contribuie la fluidifierea secreţiilor bronşice, facilitarea expectoraţiei şi calmarea tusei.

 

 

Sforăitul nu este însă nociv, ci doar deranjant, mai ales pentru persoana care doarme alături de persoana care sforăie. În cele mai multe cazuri nivelul zgomotului produs de individul care sforăie îl poate trezi chiar pe el însuşi, iar în altele trezirea survine în urma senzaţiei de sufocare, a lipsei de aer”.

 

 

Cum poți folosi uleiurile esențiale

„Într-o sticluță închisă la culoare se pune până la jumătate un ulei neutru – de preferință ulei de cătină de la HOFIGAL –  și se adaugă câte 8-10 picături din fiecare ulei descris mai sus. Seara, înainte de culcare se toarnă câteva picături în podul palmei și se masează toracele, gâtul, tâmplele și nasul cu respectivul amestec. Acest obicei se va practica un minimum de două, dar ideal patru săptămâni. Rezultatele sunt excelente dacă se face și dimineața un tratament cu picături din oricare ulei descris mai sus, pe cale orală. Imediat persoana respectivă se va simți mai bine și datorită unei acțiuni puternice de curățate a sinusurilor și bronhiilor, rezultatele vor începe să apară chiar din primele zile. Somnul va fi astfel mult îmbunătățit și va avea efect odihnitor și, pe cale de consecință, nu va mai amenința stabilitatea cuplului”, ne-a mai mărturisit Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie.

 

Toate aceste uleiuri esenţiale le poţi cumpăra online de la HOFIGAL, dar şi de la farmacia Cleofarm Colentina.

 

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

2 thoughts on “Ce uleiuri esențiale poţi folosi pentru a scăpa de sforăit

  1. It is really my First shell out a take a look at to for your weblog, And that i am truly stunned with the posts that you select to provide. Give sufficient knowledge for me. Thanks for sharing valuable components. I could be back again all over again for the more superb publish-up. pg betflik

Comments are closed.