Cel mai mare ceaun cu mâncare de post în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului

Suntem în post. Nu vă faceţi griji avem ce mânca în week end, mai precis sâmbătă, 14 martie. În curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român se va prepara cel mai mare ceaun de post. Acesta are 300 de litri, 600 de portii, iar pentru pregătirea lui este nevoie de 50 de kg de fasole, 20 kg de ceapă,20 kg de ardei, 6 kg morcovi, 6 kg ţelină, condimente şi verdeaţă. Gospodinele dambovitene vor mai pregati si saramura de peste cu mamaliga, bors de peste si tocana de legume.

Produse de post? Nu vă faceţi griji. Găsiţi de toate: siropuri, suc de mere, dulceţuri, salate, murături şi  zacuscă. Toate aceste vin din Argeş, Maramureş, Harghita şi Mureş, turta dulce şi covrigi din Piteşti, plăcinte de Turnu şi plăcinte munteneşti cu: măr, dovleac, mac, vişine şi prăjituri de post din Maramureş.

De dulce? Afumături tradiţionale din Argeş, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi,  halviţă, ciocolată de casă, griliaş şi dulciuri specific bănăţene, prăjituri de casă şi ţuică.

Multe, multe meşteşuguri tradiţionale din satele româneşti, tineri artişti care vor prezenta icoane, ceramică, păpuşi, cojoace şi papuci, săpunuri de casă, si straie tărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împâslită, tablouri din flori, pernuţe din lavandă. Colectionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodăria ţărănească, carte veche, porţelan, şi multe alte obiecte.

Toate acestea de vineri până duminică, între orele 10, 00 şi 18, 00 în curtea interioară a Muzeului Naţional al Tăranului Roman.

foto: http://jurnalspiritual.eu

3 thoughts on “Cel mai mare ceaun cu mâncare de post în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului

Comments are closed.