Conacul Iacului din Mogoșoaia

Când vorbim despre conace, ne ducem cu gândul la vremuri demult apuse. Ne imaginam o locuință veche, scorojită, cu un aer distinct, care a aparținut unor familii boierești. Ei bine, termenul a fost reinventat. Unde? Pe malul lacului Mogoșoaia un conac modern. Manoir du Lac (Conacul lacului) a fost finalizat în 2009 și se dorește o casă primitoare, elegantă și în același timp construită cu mare grijă pentru mediul înconjurător.

manoirdulacmogosoaiavila

Constructorii și-au dat tot interesul pentru a crea o locuință deosebită din toate punctele de vedere, una care să sfideze timpul și care deși pare desprinsă din filele unei cărți de povești să fie perfect ancorată în cotidian.

conac

 

Conac-Manoir-du-Lac-Mogosoaia-11

 

manoir-du-lac-3

 

Conac-Manoir-du-Lac-Mogosoaia-05-de-vanzare-de-inchiriat

 

Bucataria-Manoir-du-Lac-proprietatea-2

 

showimage

 

Totul a început în 2001, când doi parteneri de afaceri, Andrei Stoicescu si contele Tibor Kalnoky, au achiziționat un teren de peste 1.300 mp în Mogoșoaia. „După cum bine se știe, Mogoșoaia este un loc vestit din punct de vedere istoric și cultural. Aici au trăit familii cu renume, ca Stirbey sau Bibescu. Așadar, ne-am gândit ca într-un astfel de loc nu se poate ridica o casă la întamplare, ci trebuie sa fie una care să se încadreze specificului zonei. Nu putea fi decât o casă elegantă, frumoasă și la interior, și la exterior. Ne-am gândit să semene cu un conac și, totodată, să fie o casă modernă. Prin construirea ei am vrut să redăm valoare locului. Am ridicat două locuințe cuplate pe care dorim să le vindem unor persoane care iubesc frumosul, eleganța și care doresc să poată evada aici”, explică proprietarii.

Conacul Manoir du Lac este construit din materiale ecologice. Manoir du Lac se diferențiază de casele din zonă prin aspectul rustic, cu acoperișul făcut din stuf. Adus direct din Tulcea, acesta a fost folosit în detrimentul țiglei sau al tablei metalice.  Un acoperiș de stuf înseamnă, pe lângă aspectul deosebit, o bună izolație termică și fonică. Același material a fost utilizat la planșee, grinzi și centuri. Termoizolația este din polistiren de densitate 20 kg/metru cub, în grosime de 20, respectiv 100 de mm.

foto: manoirdulac.eu

100 thoughts on “Conacul Iacului din Mogoșoaia

  1. Pingback: mature sex games
  2. I like the helpful info you provide for your articles. I will bookmark your weblog and take
    a look at again right here regularly.
    I’m slightly certain I
    will be told many new stuff right right here!
    Best of luck for the next!

Comments are closed.