Amintiri din copilărie
24 februarie 2015
O expoziție cu amintiri
25 februarie 2015

CĂLȚUNAȘUL, CONDURUL DOAMNEI SAU NEMȚOAICA este o plantă decorativă cățărătoare cu flori colorate – portocalii, galbene, roșii sau albe, întâlnită de la începutul anotimpului cald până la sfârșitul toamnei.

41304277_DVRQDIXBO

Se înmulțesc primăvara prin semințe culese în prealabil de la flori și se plantează la începutul lunii mai. Călțunașul este totodată o plantă comestibilă care împărtășește ceva din parfumul aromat al anasonului. Frunzele și florile se pot folosi în salate dacă nu au fost stropite cu soluții chimice. Frunzele au un gust picant și merg bine la sandwich-uri și salate.

b-687002

 

Floarea este folosită la acoperirea zidurilor joase de piatră sau pentru a umple golurile dintre diferite specii de bulboase sau plante perene din grădină, în coșuri suspendate și în jardiniere.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest