Crinul de grădină simbolizeaza virtutea, puritatea și este o floare destul de des întâlnită în grădinile mici de lângă casă. Cei mai răspândiți crini sunt cei albi și portocalii.
Crinul este o floare perenă, bulbii de obicei se plantează toamna sau primăvara. Înainte de plantare, pământul trebuie săpat adânc, eventual îngrășat cu compost. Preferă un loc însorit însă ferit de curent sau vânt puternic deoarece înălțimea florilor poate ajunge chiar și la 150 cm. Crinii de regulă se înmulțesc prin despărțirea bulbilor, dar se poate face și prin bulbi aerieni crescuți la baza frunzelor sau prin butășire. Despărțirea bulbilor se face după ce aceștia sunt scoși toamna din pământ. Dacă plantăm primăvara, bulbii trebuie ținuti la o temperatură de 6-8 grade timp de 6 săptămâni.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
[…] Sursa foto: http://www.tarancutaurbana.ro/crinul-regele-gradinii/ […]