„Cu bastonul prin București”

„Cu bastonul prin București” a ajuns la a 7-a ediție a proiectului de trasee-culturale pietonale. Așadar, duminică, 7 august, de la ora 18.00 puteți porni la drum prin București, pe un nou traseu împreună cu ghizii ARCEN.

Din 7 august până pe 11 septembrie, în fiecare duminică de la ora 18.00, de la Palatul de Justiție din Splaiul Independenței nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domnița Bălașa) și până în str. George Georgescu, ghizii ARCEN îi vor conduce pe bucureșteni prin una dintre cele mai surprinzătoare zone istorice ale Bucureștiului.

 

26664de9-746d-4c25-b925-5326df039e1a

Un adevărat memorial al demolărilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinții Apostoli și Antim mai păstrează încă rămășițele organice ale unui țesut urban care a fost șters cu buldozerul de pe harta orașului.

Pe parcursul traseului, mergând pe străzile Sfinții Apostoli – Palatul de Justiție – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, vom întâlni un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene și vom vorbi despre ceea ce vedem sau nu mai vedem în materie de arhitectură, istorie și povești. În încercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dâmbovița, din cele mai importante epoci, ne vom aminti de Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, de obiceiuri din casele și familiile vechi bucureștene, istorii despre mahalale și personajele lor și povești din timpul marilor demolări, reușind poate să actualizăm o parte din viața și ritmul unui oraș dispărut definitiv.

Noutatea acestei ediții este că traseul va fi însoțit și de un material vizual care îi va ajuta pe participanți să înțeleagă modificările brutale prin care s-a intervenit în această zonă la nivel urbanistic și identitar.

13925193_1479659692050808_5629886951363832214_n

Ediția a 7-a a proiectului „Cu bastonul prin București” este organizată în parteneriat cu ARCUB, susținând proiectul „București 2021” și candidatura Bucureștiului la titlul de capitală culturală europeană.
Participarea la plimbările ARCEN este gratuită.

29 thoughts on “„Cu bastonul prin București”

Comments are closed.