Cum alegem cel mai bun mobilier de grădină

Suntem în plină vară, în luna iulie chiar luna lui cuptor. Acesta este momentul cel mai potrivit să ne  petrecem vacanţa în mijlocul grădinii, la umbră şi evident savurând o limonadă cu mentă pe un şezlong. Nu mai punem la socoteală petrecerile de week end cu prietenii, alături de care vom depăna amintiri la un grătar sau sub un pavilion de grădină în caz că ploaia ne va striga un pic distracţia.

Aşadar, o grădină frumoasă are nevoie de  echipamente de întreţinere – maşină de tuns gazonul, dar o grădină frumoasă şi utilă are nevoie de mobilier de grădină.

 

Componența setului de mobilier de grădină

 

Mobilierul pentru exterior este estenţial pentru orice grădină şi terasă. Mobilierul de grădină fie el din ratan sau lemn trebuie să dea un aspect plăcut grădinii tale.

Fără nicio îndoială un mobilier de gradina din ratan sintetic este cel mai la modă în acest moment. Aspect plăcut, rezistent la soare sau ploaie, preț destul de accesibil – sunt trei din punctele forte ale mobilierului de grădină. Ratanul sintetic este fabricat din polietilenă, ceea ce îl face să arate precum ratanul natural.

Mobilierul de grădină din lemn trebuie să fie conceput în aşa fel încât să îmbine utilitatea cu estetica. Nu trebuie scăpată din vedere nici rezistenţa în timp a pieselor, motiv pentru care este folosit lemnul de esenţă tare – salcâm, stejar, carpen.

 

 

Cum alegi cel mai bun şezlong pentru grădină

 

Ai nevoie de un şezlong în grădinaă pentru a te relaxa şi a te bucura de vremea bună. Cum alegi modelul care sa te satisfacă deplin? La capitolul şezlonguri aria este una destul de largă – sezlong de plastic, de lemn, ratan sau aluminiu toate sunt confortabile.

 

 

  • Şezlong din aluminiu. Partea rezistentă a acestui sezlong este din aluminiu, ceea ce îl face mult mai uşor, iar restul este fabricat din textile.
  • Şezlong din lemn. Este confecţionat din lemn rezistent, oferă un aer de originalitate grădinii tale, mai ales prin perna din dotare.
  • Şezlon din ratan. Dacă alegi acest timp de şezlong să ştii că ai făcut o alegere bună pentru exteriorul casei tale, deoarece ratanul este un material rezistent foarte bine în timp. Nu se va rupe, nu îşi va schimba forma, chiar dacă tu îl vei folosi vara după vară.

 

Pavilionul de grădină, confort şi odihnă la umbră!

 

Pavilionul de grădină este soluţia la îndemână pentru a înlocui foişorul. Un pavilion de gradina este extrem de folositor arunci când alegi să petreci foarte mult timp în grădină. În plus pe lângă confortul oferit, pavilionul amplasa în grădină poate face întreg spaţiul să arate bine şi organizat. Când alegem un pavilion de grădină trebuie să ţinem cont de: tipul cadrului, materialul copertinei şi chiar de uşurinţa asamblării lui.

  • Structura de rezistenţă a pavilionului. În general vei avea de ales între două materiale în ceea ce priveşte cadrul pavilionului: aluminiu sau oţel.
  • Designul pavilionului de grădină. Când vrei să alegi cel mai bun pavilion de grădină trebuie să iei în considerare şi elemente care ţin de design, precum forma pavilionului şi pereţii acestuia. În privinţa formei poţi alege între un pavilion hexagonal, pătrat sau dreptunghiular.
  • Culoarea pavilionului de grădină. Cele mai indicate pavilionae sunt cele în nuanţe deschise, deoarece nu absorb căldură. Totuşi, un dezavantaj al pavilioanelor albe sau bej este faptul că se pot murdări extrem de repede. Pe de cealaltă parte, pavilioanele de grădină în culori mai închise sunt mult mai rezistente la pete.

 

 

 

 

Mobilierul pentru exterior este esenţial pentru orice grădină şi terasă. Chiar dacă vorbim despre seturi de mese cu scaune, colţare, canapele, fotolii sau şezlonguri, mobilierul pentru grădină este important pentru că oferă confort. Aşadar, pentru cât mai multe momente de relaxare, echipează-ţi grădina cu mobilier în funcţie de nevoi şi spaţiul disponibil în grădina ta.

 

 

 

3 thoughts on “Cum alegem cel mai bun mobilier de grădină

Comments are closed.