Menu

Cum alegem o chiuvetă pentru bucătărie

Orice ai face în bucătărie, totul se învârte în jurul chiuvetei. Tocmai de aceea, atunci când îţi mobilezi bucătărie trebuie să ştii foarte bine cum trebuie să arate chiuveta ta.

 

O chiuvetă nepotrivită îţi dă mereu bătăi de cap, aşa că în primul rând trebuie să ţii cont de dimensiunea ei. Este drept că mărimea chiuvetei este strâns legată de mărimea bucătăriei tale, dar şi de spaţiul disponibil pentru blat. O chiuvetă de dimensiuni mai mari îţi va oferi în primul rând loc pentru spălat vasele.

 

 

  • Chiuvetă cu o cuvă sau cu două?

 

O chiuvetă cu două cuve înseamnă mai mult loc pentru spălare, dar trebuie să ştii că pierzi din spaţiul de sub blat. O chiuvetă dublă are şi o scurgere dublă, deci mai mult spaţiu ocupat sub blat.

 

  • Adâncimea şi forma chiuvetei

 

O chiuvetă mai adâncă îţi va permite să speli fără teama că stropeşti totul în jur. Adâncimea ideală este între 20 şi 25 cm.

Chiuvetă rotundă sau pătrată? Nimeni nu îţi poate spune exact. Forma unei chiuvete este strâns legată de alte elemente, cum ar fi adâncimea, poziţionarea robinetului, înălţimea la care este instalată, forma pereţilor şi mărimea efectivă a chiuvetei.

O idee des întânită în rândul designerilor de interior este că unei bucătării în stil modern i se potriveşte o chiuvetă pătrată, iar unei bucătării rustice i se potriveşte foarte bine o chiuvetă rotundă.

 

  • Materialul şi culoarea chiuvetei

 

Chiuveta de bucătărie trebuie să fie dintr-un material rezistent pentru a suporta variaţiile mari de temperatură, calcarul din apă şi substanţele de curăţat, fără să se strice. Chiuvetele din fontă sunt cele mai rezistente, numai că acestea se pătează foarte repede. Mai ieftine şi mai uşoare sunt chiuvetele din fibră de sticlă, dar sunt mai puţin rezistente la pete. Chiuvetele din inox sunt destul de rezistente, dar nu suficient de rezistente la zgârieturi, se pătează repede atunci când sunt curăţate cu anumite substanţe de curăţat. În ceeea ce priveşte culoarea, chiuvetele albe sunt la mare căutare, chiar dacă au apărut chiuvetele de inox, dar şi cele din fibră de sticlă colorate.

 

Accesorii şi prduse utile pentru birou

 

Cel mai bun birou este cel echipat în mod corespunzător, astfel încât să ai în jurul tău tot ce ai nevoie pentru a-ţi desfăşura activitatea cât mai simplu.

 

 

Pentru asta ia în calcul să îţi cumperi toate articolele de care ai nevoie: calculator sau laptop, imprimantă, scanner, dar şi suporturi pentru dosare, suporturi pentru diverse accesorii, perforator, banda adezivă, agrafe, clipsuri, decapsator, rigla şi multe altele.

În ceea ce priveşte organizarea documentelor, aceasta este foarte importantă în orice birou. Pentru ca documentele să fie aranjate în mod eficient este nevoie ca ele să fie aranjate în dosare, iar acestea grupate după anumite criterii.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram