Menu

Cum alegi centrala termică potrivită?

Cum alegem centrala termică potrivită? Este întrebarea cea mai des întâlnită în această perioadă.

Sistemul de încălzire este unul din cele mai costisitoare facilități ale unei locuințe, fie ea casă sau apartament. Cauza acestor cheltuieli din ce în ce mai mari nu pare a fi doar frigul de afară, ci centralele pe care le decidem să le cumpărăm fără să analizăm foarte bine situația și evident să comparăm tipurile de centrale care ni s/ar potrivi cel mai bine.

 

1. Dimensiunea casei

Când îți alegi centrala termică trebuie să iei în calcul dimensiunea casei. Cu cât dimensiunea imobilului este mai mare cu atât centrala trebuie să aibă o capacitate termică de furnizare a căldurii și apei menajere mai mare. Așadar, când vorbim de dimensiunea casei trebuie să știm lungimea, înălțimea și lățimea, numărul de camere, inclusiv numărul băilor.

 

2. Casă sau apartament

Întrebarea din capul locului este: de ce centrala termica avem nevoie dacă alegem să locuim la casă și ce tip de centrală avem nevoie dacă decidem să locuim într-un apartament. Indicat este să stabilești tipul de centrală termică în funcție de anumiți parametri: dacă este izolată, tipul de instalație termică. Aici putem discuta despre calorifere sau instalație prin pardoseală.

 

3. Capacitatea de furnizare a apei calde

Numărul de băi și numărul de bucătării stabilește raportul de cantitate de apă curentă furnizată. De asemenea, achiziționarea unei centrale termice trebuie să depindă în mod direct și de numărul de consumatori.

 

4. Centrală termică în condensație sau centrală termică murală?

Pe piață există o gamă de centrale termice in condensatie care se pretează pentru apartamente sau case cu o suprafață de maximum 200 mp. Aceste centrale reduc consumul de gaz cu până la 35 – 40% față de o centrală convențională. În privința tipurilor de centrale termice murale acestea sunt foarte practice mai ales că pornesc în modul de iarnă, când există o cerință de încălzire primită de la termostatul de cameră sau de la senzorii interni ai centralei.

 

5. Accesorii necesare unei centrale

Din momentul în care am decis ce centrală vom cumpăra, nu trebuie uitat modul în care controlăm temperatura. O primă regulă este cumpărarea unor accesorii pentru controlul temperaturii interioare, termostate, cronotermostate cu funcții de programare a temperaturilor de zi și noapte și sonde de exterior. Instalarea acestor accesorii de termoreglare contribuie la o mai bună funcționare a centralei, dar și la asigurarea unui randament ridicat.

 

Sfaturi pentru folosirea centralei termice pe timp de iarnă

  • Înainte de instalarea frigului, centralele trebuie verificate atent.
  • Revizia întregului sistem este esențială pentru a putea detecta eventualele defecțiuni.
  • Centralele termice de apartament cunosc o utilizare mai intensă în perioadele cu temperaturi scăzute, ca parte a nevoii de a acoperi un necesar mai mare de căldură.

 

Alegerea unei centrale termice nu este chiar o sarcină ușoară, așa că mare atenție atunci când faceți alegerea.

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram