Menu

Cum alegi şi cum găteşti corect carnea de vită

Pe cât de savuroasă este o friptură de vită bine gătită, pe atât de pretențios este acest tip de carne. De la bucata potrivită de carne, la marinare, la temperatura și timpul de coacere, există numeroase criterii care pot face diferența între o friptură suculentă și una tare și fără gust.
 

Carnea de vită trebuie aleasă în funcție de preparatul pe care vrei să îl gătești. Dacă carnea este bine aleasă, te poți bucura de fripturi moi și suculente, ciorbe aromate și diverse preparate care îți lasă gura apă.

De multe ori ignoranța noastră cu privire la alegerea corectă a cărnii de vită în funcție de modul în care o gătim, ne transformă preparatele într-un eșec total.

Carne de vită este împărțită în trei categorii: carne de vițel (este roz și fragedă; are mai multe pielițe), carne de mânzat (vițe castrat) care are firicele subțiri de grăsime și o nuanță de roșu aprins, carne de vacă (este închisă la culoare și are o textură mai ațoasă).

Fileul, antricot de vita, vrăbioara și coastele sunt ideale pentru fripturi. Fileul care provine din mușchiul vitei, poate fi gătit în sânge, se poate frige sau se poate prepara înăbușit. Poţi marina fileul în oțet balsamic, precum și în alte sosuri aromate, apoi îl poţi pune pe grătar maxim 3 minute pe fiecare parte.

În ceea ce priveşte antricotul, acesta este puțin gras, se prepară la grătar sau se prăjește în cuptor, iar coastele se folosesc la prepararea fripturilor la grătar și cuptor.

Vrăbioara este cea mai slabă în grăsimi parte din carnea de vită şi poate fi preparată la cuptor și grătar.

Dacă doriţi să faceţi ciorbă de vită sau tocăniţă trebuie să ştiţi că cea mai indicată carne este pulpa de vită. Rasolul este cea mai ideală pentru a realiza o ciorbă gustoasă.

Potrivit specialiștilor, înainte de a prepara friptura, pregătiţi în primul rând carnea. Nu puneți carnea din pachet direct în tigaie! În schimb, cel mai bine este să aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde. De asemenea, specialiştii mai recomanda marinarea cărnii cu diverse arome, inclusiv punerea carnii între felicii de fructe, cum ar fi mere, pere, banana, astfel carnea va rămâne suculentă.

După gătire, lasă carnea să se odihnească înainte să o tai, pentru cel puțin 10 minute și cel mult 20 de minute pentru bucățile mai groase de carne. Carnea va rămâne suculentă.

14 comments

  1. roxtrim spune:

    No matter if some one searches for his essential
    thing, thus he/she desires to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here. http://antiibioticsland.com/Bactrim.htm

  2. Simply desire to say your article is as astounding. The clarity in your
    post is simply great and i can assume you’re an expert on this subject.
    Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
    Thanks a million and please keep up the enjoyable work. https://hhydroxychloroquine.com/

  3. slot online spune:

    When playing a game where you can make money online, such as slot online it helps to have a consistent connection.

  4. What’s up everyone, it’s my first go to see at this
    website, and piece of writing is really fruitful designed for me, keep up posting these types of content. http://www.deinformedvoters.org/hydroxychloroquine

  5. I seriously love your blog.. Great colors & theme. Did you build this web site yourself?

    Please reply back as I’m wanting to create my very own website and want to learn where
    you got this from or exactly what the theme is named. Kudos! http://herreramedical.org/azithromycin

  6. I was curious if you ever thought of changing the layout of your blog?
    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
    Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
    Maybe you could space it out better? https://hydroxychloroquinee.com/

  7. It’s very straightforward to find out any matter on web as compared to textbooks,
    as I found this article at this site. http://cleckleyfloors.com/

  8. Ana spune:

    Foarte bun articolul, multumesc mult pentru recomandari!

6 Pings/Trackbacks for "Cum alegi şi cum găteşti corect carnea de vită"
  1. best prices on viagra

    viagra half life

  2. where to buy cialis online

    purchase generic cialis

  3. plaquenil online mexico

    plaquenil singapore

  4. hydroxychloroquine 100 mg

    modern catastrophic reaction worry

  5. hydroxychloroquine generic name

    length arthrocentesis economist

  6. dapoxetine viagra combo reviews

    examine arteriography tissue

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram