Cum amenajăm o baie şi un living în stil minimalist


Designerii de interior susţin că mimimalismul încurajează oamenii să elimine tot ceea ce este de prisos din viaţa lor, pentru a face loc unor aspecte mult mai importante, cum ar fi sănătatea şi dezvoltarea personală. Totodată, sunt vizate şi piesele de mobilier, nu numai obiectele înghesuite în dulapuri.

O baie în stil minimalist se poate realiza alegând forme clare la mobilierul de baie şi la obiectele sanitare şi cu finisaje în tonuri monocromatice. În băile minimaliste, toate obiectele necesare sunt puse în spaţii de depozitare, nimic nu este la vedere, nicio sticuluţă de parfum sau săpun.

De asemenea, în amenajarea băii în stil minimalist trebuie avută în vedere o oglindă cu o suprafaţă mare, chiar cât un perete, pentru a mări spaţiul. O oglindă pe o suprafaţă foarte mare aduce un plus băii moderne.

O baie minimalist are în ea, în mod obligatoriu o plantă, care la rândul ei trebuie să fie luminată cu un bec special. Aşadar, îţi va fi greu să uiţi să uzi planta. În ajutorul ei va veni atât căldura cât şi umezeala de la aburi.

Ca şi culori, pentru amenajare foloseşte nuanţe de alb, crem şi maro deschis, iar pentru a sparge monotonia poţi oricând să plasezi în baie cel mult două elemente de culoare intensă. În privinţa mobilierului, alege unul fără mânere, de preferat mobilierul cu sistem de deschidere prin apăsare sau cel cu sistem de culisare destinat uşilor de dulap, care permite deshiderea uşoară a uşilor. Aceste din urmă nu ocupă spaţiu atunci când sunt deshise.      

În cea ce priveşte amenajarea livingului în stil minimalist şi acesta va cuprinde puţine piese de mobilier, iar paleta de culori potrivită unei astfel de încăperi va fi una predominant neutră. Cel mai des sunt folosite etajerele în consolă, iar canapelele trebuie să aibă spătar scurt şi un design geometric. Pentru efect, în amenajarea unui living în stil minimalist se recomanda vopsirea unuia dintre pereţi într-un ton de albastru sau gri petrol.

5  reguli pe care ar trebui sa le ai în vedere atunci când amenajezi un living minimalist

 • Evită peretii despărţitori care nu au un rol important în compartimentarea casei.
 • Asigură suficientă lumină naturală în fiecare încăpere, pentru o atmosferă cât mai caldă.
 • Optează pentru un aspect unitar în tot apartamentul. Păstrează continuitatea dintr-o încăpere în alta. 
 • Alege piese de mobilier cu funcţii multiple, fără să le înghesui în încăpere. 
 • Mizează pe spaţiile de depozitare pentru a elimina din decor surplusul de accesorii. 

8 thoughts on “Cum amenajăm o baie şi un living în stil minimalist

 1. Order diabetes drugs online without a prescription and save money.
  Money talks people! Buy cheap insulin online without prescription
  Where to buy diabetes medication online without a prescription and with fast delivery?
  Order Glimepiride online without prescription at low cost

 2. I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, baccarat online and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

 3. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us

Comments are closed.