Vara a tras cortina, iar toamna încet, încet îşi intră în drepturi. Dacă până acum băutura de sezon era berea, acum a venit vremea să ne readaptăm. Aşadar, cu ce ne putem cinsti în serile răcoroase de toamnă? Evident cu câteva cocktailuri minunate de toamnă.
Cum și unde a apărut lichiorul de ouă
Lichiorul de ouă a fost adus de peste Ocean de către coloniști, în secolul al 18-lea. Băutura este una tradițională de Crăciun și de Ziua Recunoștinței, în America. Lichiorul este prezent şi în alte ţări precum Venezuela. Aici se numeşte Ponche Cremă și alături de lapte, ouă și zahăr, conține rom, vanilie, nucșoară și scorțișoară. În Olanda, băutura este numită Advocaat şi conţine şi Brandy, iar în Germania, îl întâlnim sub denumirea de Eierlikör, o reţetă cu lapte, ouă, frişcă, zahăr, votcă, puţinp vanilie şi nucşoară, nemţii preferând să consume lichiorul de ouă nu de Crcăiun, ci de Paşte. În Marea Britanie, lichiorul de ouă era o băutură la care avea acces doar aristocraţia.
Cum poţi face lichior de ouă la tine acasă
Ingredintele de care ai nevoie:
- 12 ouă
- O cană și jumătate de zahăr pudră
- 1 litru de lapte
- 1 cutie de smântână grasă (cu cel puțin 36% grăsime)
- 700 ml de Bourbon
- 100 ml de rom brun
- 500 ml de cognac
- Nucșoară proaspăt rasă
Ingredientele sunt suficiente pentru 26 de porții.
.
Într-un bol mare se bat gălbenușurile până când se întăresc și capătă o nuanță deschisă de galben, apoi se adaugă treptat zahărul. Separat, se amestecă laptele cu jumătate de cutie de smântâna, cu ajutorul unui tel. Se adăugă apoi cantitatea de bourbon, romul și cognac, amestecând încontinuu. Toate acestea se toarnă peste gălbenușuri. Omogenizați compoziția. cognac
Înainte de servire, se bat albușurile până când se întăresc și se amestecă cu totul. Restul de smântână se bate până când devine solidă și se adaugă la final în mix. Băutura se servește în pahare de mărime medie, cu un praf de nucșoară proaspătă deasupra.
Cum se consumă lichiorul de ouă
Băutură poate fi consumată rece sau caldă, cu scorțișoară sau nucșoară presărate pe deasupra, cele mai potrivite recipiente fiind paharele transparente, cu toartă, care lasă vederii o culoare alb-gălbuie.
Aşa că, toamna aduce cu ea o paletă largă de arome pe care le putem savura în diverse cocktailuri. Acestea sunt cele mai populare băuturi în cluburi, baruri, la terase sau la restaurante și reușesc să mulţumească toate gusturile.
Acum că ai aflat reţeta şi cum se face băutura rămâne doar să te răsfeţi aşa cum meriţi cu o băutură cu adevarat rafinată: lichior de ouă.
tarancutaurbana@gmail.com
บาคาร่าออนไลน์
I are not able to wait around to dig deep and kickoff using belongings that I gained from you. Your exuberance is refreshing. สมัครslotpg
Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: okbet philippines
Buna ziua ,anul asta am incerc si eu de sarbatori cand ne strangem toata familia . Am vazut in filme dar nu am baut niciodata asa ca anul asta este un inceput . Am salvat reteta si am pus siteul la favorite . Cu respect .