Menu

Cum ne pregătim pielea pentru vacanță. Află tainele tratamentului pe bază de produse apicole

Așteptăm vara, vacanța, zilele cu soare, dar nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de pregătire înainte de a fi expusă pe plajă, iar cea mai bună pregătire poate fi realizată prin tratamente pe bază de produse apicole, susține Neli Pfeiffer, specialistul centrului de frumusețe și sănătate Apiestetic, care activează de peste 30 de ani în cosmetica apicolă din România.

apiestetic 2

O piele frumoasă și sănătoasă se obține printr-o îngrijire atentă și printr-un program cosmetic unitar, coroborat cu o dietă sănătoasă, mișcare fizică, somn bun, printr-o armonie deplină a trupului cu sufletul. Produsele stupului sunt bune pentru toate acestea, conferind o stare de pace, de liniște, de relaxare neuromusculară. Un masaj cu miere, de exemplu, poate induce o stare de vacanță și poate reînvia amintiri din copilărie.

”Recomand produsele apicole pentru pregătirea de vară. Este foarte important procesul de curățare, pentru că de el depinde reușita tratamentelor ulterioare de hrănire, de hidratare și de tonifiere. De asemenea, contează foarte mult ca tratamentele să fie urmate de un ritual de îngrijire pe termen lung, cu creme având conținut de polen, de lăptișor de matcă, alături de alte produse anti-aging”, explică Neli Pfeiffer, adăugând că mierea poate fi utilizată și pentru un masaj detoxifiant la nivelul spatelui sau unul anticelulitic, pe zonele cu probleme.

Neli Pfeiffer - Apiestetic

Neli Pfeiffer, specialistul centrului de frumusețe și sănătate Apiestetic, care activează de peste 30 de ani în cosmetica apicolă din România

 

Liniile sale de tratament utilizează produsele stupului în stare brută, fie că e vorba de miere, lăptișor de matcă, polen, propolis, păstură, ceară sau venin de albine, dar și în combinații, în funcție de caz, cu extrase de flori, plante, legume, fructe, alge, caviar, colagen, acid hialuronic sau extract placentar, într-o formulă unică adaptată în funcție de ten, vârstă, anotimp și sex. Combinațiile au ca efect stoparea procesului de îmbătrânire și chiar întinerirea pielii, printr-un lifting natural.

Procedeele apicole utilizate în cadrul centrului Apiestetic manifestă o compatibilitate totală cu pielea și cu întregul organism, desigur, excepție fac persoanele alergice la acest tip de substanțe. Mai mult, tratamentele asigură întregul necesar de substanțe hrănitoare care normalizează nivelul de hidratare, gradul de elasticitate și tonicitate și ph-ul pielii.

 

Iată câteva din calitățile miraculoase ale produselor din stup

– Polenul, supranumit celula vie, conține peste 20 de aminoacizi, vitamine, hormoni, oligoelemente, având un puternic efect de regenerare.

– Lăptișorul de matcă sau ”gelee royal” este o substanță organică, complexă, cu mare conținut de proteine, vitamine, minerale și hormoni, care hrănește, stimulează și atenuează vizibil ridurile.

– Propolisul are rol antibacterian, antiinflamator, cicatrizant și se comportă ca un veritabil plastician.

– Veninul este cea mai bună alternativă naturală la botox. Conține 18 substanțe bioactive (enzime, aminoacizi, acid formic, hialuronidază), are efect tonifiant și lifting, regenerator și reductor de riduri.

– Mierea are un conținut asemănător sângelui uman, cu 70 de substanțe bioactive, care calmează, hidratează și regenerează.

 

Pot fi și remedii pentru insolații, indigestii sau alergii

Produsele stupului, folosite în homeopatie și apifitoterapie sunt remedii excelente pe perioada vacanței, în caz de insolații, indigestii, alergii solare etc. Acestea ajută la stimularea mecanismelor proprii de apărare și regenerare a organismului, prin sunbstanțe naturale.

”În urma acestei metode terapeutice organismul este vindecat din interior, fiind identificate și îndepărtate cauzele fundamentale ale bolilor. Totul, fără tehnici invazive și cu eficacitate dovedită în timp. Efectele vor fi vizibile și asupra tenului, care va deveni mai luminos și mai strălucitor”, subliniază dr. Rareș Simu, specialistul Apiestetic cu peste 10 ani de experiență în imunologie, alergologie și homeopatie.

 

Ce aplicăm pe piele când ne expunem la soare

Vara nu trebuie neapărat să stai la plajă ca să te bronzezi, ci e suficient să te plimbi prin oraș. De aceea, specialiștii în estetică recomandă folosirea obligatorie, la mare, la munte sau pe stradă, a unei creme hidratante cu factor de protecție de minimum 30, care uniformizează pielea fără s-o încarce.

Dacă se impune folosirea unui machiaj, pe timpul zilei putem folosi un fond de ten fluid, pentru față, linia maxilarului și urechi, dacă acestea sunt descoperite.

Pentru fixarea fondului de ten se aplică o pudră liberă și eventual un blush, pe zona pomeților, nas și bărbie.

 

Cosmetică personalizată și școală

Pentru a duce mai departe tradiția tratamentelor cu miere, Neli Pfeiffer a deschis și o Școală de Cosmetologie cu durata de 9 luni, în urma căreia cursanții primesc diplome avizate de Ministerul Muncii și de cel al Învățământului. Tratamentele pe care le realizează și le dezvăluie elevilor includ aproape de fiecare dată miere, lăptișor de matcă, polen, creme de masaj tip cocktail apicol, măști cu bază apicolă și vizează: tenul tânăr, sensibil, tenul cu rozacee și cuperoză, tenul gras, tenul deshidratat, tenul matur, zona din jurul ochilor, dar și corpul. Costurile variază între 50 și 200 de lei, iar centrul acordă 12% reducere de ”bun venit”, periodic, reduceri de 10-15% în funcție de tratament și produsele folosite ori alte pachete speciale.

Mai mult, specialistul în tratamente naturale a lansat, din această lună, un eveniment pe care își dorește să-l permanentizeze, prin intermediul căruia viitoarele cliente sau eleve să se poată familiariza cu tratamentele apicole.

Așadar, săptămâna viitoare –  marți, 28 iunie doamnele sunt invitate la prima ediție ”Porți deschise către frumusețe”, la sediul centrului din Piața Romană.

 

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram