Cum rămânem fără frână la maşină | Greşelile banale pe care le fac mulţi şoferi

Sistemul de frânare este, alături de direcţie, unul dintre cele mai importante componente ale unei maşini. Tocmai de aceea piesele acestuia trebuie verificate constant, astfel încât să evităm producerea unor accidente de circulaţie.


Mulţi şoferi nu dau o prea mare atenţie sistemului de frânare, cu toate că de acesta depinde siguranţa lor, a pasagerilor din maşină şi a celorlalţi participanţi la trafic. Câteva verificări simple efectuate la un service autorizat sau chiar de către conducătorii auto cu ceva experienţă în ceea ce priveşte mecanica auto pot preveni producerea unor grave accidente de circulaţie.

Plăcuţele de frână

Ce trebuie să ştim este că plăcuţele trebuie înlocuite mereu în pereche şi niciodată nu trebuie cumpărate la mâna a doua. De asemenea, e necesar să verificăm constant plăcuţele de frână, de regulă cam la două-trei luni, pentru că se pot ivi tot felul de situaţii şi este mai bine să prevenim decât să fim puşi în faţa faptului împlinit. Mare atenţie trebuie să avem şi când căutăm anunturi frane, asta pentru a nu cumpăra ceva greşit.

Discurile de frână

Cea mai întâlnită problemă la discurile de frână este ovalizarea. Un semn clar al acestui lucru sunt vibraţiile puternice ale volanului, în special când frânăm. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive. De regulă, o păţesc şoferii care s-au obişnuit să frâneze puternic, iar iarna asta înseamnă o încălzire puternică a discurilor, iar când nimerim cu roata într-o groapă cu apă, se produce o răcire bruscă a acestora, producând ovalizarea acestei componente a sistemului de frânare.  De aceea, ca şi în cazul plăcuţelor, este recomandat să cumpăraţi doar discuri de frână originale.

Etrierele

Mulţi conducători auto nici nu au auzit de etrier, acesta fiind o componentă esenţială a sistemului de frânare. Practic, etrierul ţine plăcuţele de frână, iar cu ajutorul unuia sau a mai multor pistoane, transformă presiunea hidraulică din sistemul de frânare într-o forţă mecanică care presează plăcuţele de frână pe disc. Din fericire, etrierul nu se strică atât de des, dar e necesară o verificare periodică a acestuia.

Lichidul de frână

Mulţi şoferi s-au obişnuit să meargă cu maşina fără să schimbe nimic până când diverse componente încep să cedeze. Nu este indicat. Unul dintre lichidele care trebuie înlocuite destul de des la maşină este lichidul de frână.

Conductele de frână

Conductele de frână sunt la fel de importante ca orice altă componentă a sistemului de frânare. În funcţie de maşină, acestea pot fi realizate din metal sau din cauciuc. În timp, cauciucul începe să se deterioreze şi apar crăpături în acesta. Dacă se întâmplă acest lucru, nu vom mai putea opri rapid maşina, iar în unele cazuri nu vom mai putea frâna deloc.

În cel mai bun caz veţi putea apăsa de câteva ori frâna ca să puteţi opri maşina în siguranţă, dar în trafic, de regulă, nu aveţi atât de mult la dispoziţie, fiind nevoiţi de multe ori să acţionaţi în mai puţin de o secundă. Aşadar, citiţi cu grijă anunturi scule auto asta dacă doriţi să achiziţionaţi piesele online, iar dacă mergeţi în magazinele auto, atenţie la ce piese cumpăraţi, asta pentru a coincide cu maşina dumneavoastră.

Aşadar, atunci când verificaţi sistemul de frânare, includeţi şi conductele de frână pentru a fi siguri că acestea şi-au menţinut integritatea şi nu vă vor crea surprize neplăcute în trafic.

14 thoughts on “Cum rămânem fără frână la maşină | Greşelile banale pe care le fac mulţi şoferi

 1. Your article has answered the question I was wondering about! I would like to write a thesis on this subject, but I would like you to give your opinion once 😀 totosite

 2. I am very impressed with your writing slotsite I couldn’t think of this, but it’s amazing! I wrote several posts similar to this one, but please come and see!

 3. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who had
  been conducting a little research on this. And he actually bought
  me dinner because I discovered it for him… lol.

  So let me reword this…. Thanks for the meal!! But
  yeah, thanx for spending some time to discuss
  this subject here on your site.

  Here is my site … 사설토토사이트

 4. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism
  or copyright violation? My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced
  but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do
  you know any methods to help stop content from being
  stolen? I’d really appreciate it.

  my page – 사설토토

Comments are closed.