Menu

Cum reducem colesterolul cu ajutorul plantelor

Conform statisticilor, aproape jumătate dintre români se confruntă cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hiper colesterolemiei sunt variate, incluzând istoricul familial şi alimentaţia. Nivelul de colestrol este măsurat printr-un test de sânge. Colesterolul este un tip de grăsime de care organismul uman are nevoie în mai multe scopuri, printre care și sinteza de celule noi. Dar, atunci când este în exces în sânge, crește riscul de infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale. Îl introducem în organism prin alimentele pe care le ingerăm și este sintetizat în ficat.

 

1. Alimentaţia
Optarea pentru un regim alimentar bogat în grăsimi saturate. Grăsimile nesănătoase se regăsesc adesea în carne de vită grasă, carne de porc, lapte, ouă, unt sau unele tipuri de margarină, brânză, şi de asemeni în majoritatea alimentelor preparate.

2. Stresul
Numeroase studii demonstrează legătura dintre nivelul de stres şi creşterea colesterolului din sânge, stresul afectând direct anumite obiceiuri şi stilul de viaţă în ansamblu.
Problema care intervine însă este nivelul prea mare de colesterol care poate bloca arterele şi conduce la o criză cardiacă sau un atac cerebral. Cercetările au indicat că aceste depozite de grăsime se localizează, de regulă, la nivelul abdomenului – crescând astfel riscul pentru afecţiuni cardiovasculare sau diabet.

3. Greutatea
Supraponderabilitatea poate duce la creşterea trigliceridelor; această modificare din organism, favorizează micşorarea colesterolului bun. Scăderea în greutate cu măcar 10% faţă de greutatea iniţială contribuie considerabil la îmbunătăţirea stării de sănătate şi a nivelului de colesterol din sânge.

4. Istoricul familial
În unele situaţii, hipercolesterolemia poate fi prezentă în cazul unor pacienţi tineri, nu din motive ale unei stări permanente de sănătate precară, ci din cauze genetice.
Unele afecţiuni moştenite, precum hiperlipidemia sau hipercolesterolemia pot duce la nivele periculoase ale colesterolului din sânge, dificil de controlat. Din acest motiv, nivelul colesterolului trebuie menţinut constant, prin dieta sau medicaţie.

5. Fumatul
Unul dintre efectele nocive ale tutunului îl reprezintă scăderea nivelului colesterolului bun. Fumatul duce la scăderea nivelului colesterolului HDL şi este direct responsabil de aproximativ 20% dintre decesele cauzate de afecţiunile inimii. În momentul în care o persoană renunţă la fumat, în câteva săptămâni – luni nivelul HDL atinge limitele normale.

 

 

Cum mă ajută plantele dacă am un colesterol prea mare?

Printre principalele modalități de control ale hipercolesterolemiei se află şi plantele. Sintetizându-le în una singură ea sună cam așa: cum mă ajută plantele dacă am un colesterol prea mare?

 

Anca Daniela Raiciu împreună cu Florentina Opris, realizatoarea emisiunii Sport, Dietă & O Vedeta – Kanal D

 

Dr. Anca Daniela Raiciu, HOFIGAL, specialist în fitoterapie, aromoterapie și cosmetologie ne-a pus la dispoziţie o schemă gemo-fitoterapeutică cu 2 variante, pe care pacienții o pot lua ca adjuvant la tratamentul medicamentos pentru scăderea colesterolului sau o pot încerca înainte de a opta pentru tratamentul alopat.

 

Varianta 1

Colerd 1+1+1 după mese

Gemoderivat din mlădițe de rozmarin 1 monodoză /zi, 1+0+0 înainte de masă, î apă

Gemoderivat din muguri de frasin 1 monodoză pe zi, 0+1+0, înainte de masă, în apă

Varianta 2

HofLipomin 2+2+2, după mese

Gemoderivat din mlădițe de ienupăr, 1 monodoză/zi, 1+0+0, înainte de masă, în apă

Gemoderivat din muguri de mesteacăn pufos 1 monodoză pe zi/0+1+0, înainte de masă, în apă

 

 

Toate acestea le poţi comanda cel mai simplu online, le poţi cumpăra din farmaciile HOFIGAL din toată țara, farmaciile partenere, dar şi de la farmacia Cleofarm din Şoseaua Colentina.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram