Cum să alegi cravata potrivită pentru costum?

Indiferent dacă ai un stil elegant sau nu, există în viaţă momente când împrejurările te obligă să porţi un costum. Fie că este vorba de o nuntă, un botez sau o petrecere la firmă, acest dress code te obligă să adopţi un look impecabil. Ca orice bărbat care îşi doreşte să aibă o ţinută elegantă, următorul lucru la care îţi fuge gândul este cravata. Cum o alegi? Ce anume se potriveşte? Alegerea cravatei perfecte nu ar trebui să fie o misiune atât de grea, dacă ţii cont de câteva aspecte legate de întreaga ţinută, pentru ca aceasta să formeze un tot unitar şi să rezulte un aspect frumos.

 

 

Iată cum alegi cravata potrivită ţinutei tale:

 

Ca şi în cazul costumului, cravata trebuie aleasă şi după dimensiunea umerilor. Aşadar, acordă atenţie lăţimii acesteia, ţinând cont de dimensiunea gulerului cămăşii şi nu în ultimul rând, de forma feţei. Pentru ca lucrurile să fie cât mai simple, ţine cont de acest aspect: cel mai lat punct al cravatei trebuie să fie de aceeaşi dimensiune cu cel mai lat punct de pe reverul hainei (sacoului). Dacă eşti în căutarea accesoriului potrivit, poţi comanda cravate online pe Massini.ro, în modelele şi culorile preferate. Deoarece cravata este un simbol al eleganţei, ea reflectă perfect atenţia pe care o acorzi detaliilor.

 

Ţesătura este şi ea foarte importantă şi trebuie să se asorteze perfect cu materialul costumului şi al cămăşii. Dacă vrei să afişezi o ţinută foarte elegantă, atunci cravata trebuie să fie cât mai lucioasă, dintr-un material foarte fin. Dacă ţinuta ta este uşor casual, atunci alege o cravată dintr-un material mai gros, mat, cu modele nu foarte proeminente. Pe site-ul Massini.ro vei găsi mai multe variante, în funcţie de ţinuta aleasă.

 

Cravata poate să fie acea pată de culoare a întregii ţinute şi trebuie să ţii cont de cromatică, ghidându-te după culoarea cămăşii. În cazul în care ai aşa ceva, ia în calcul şi batista de buzunar! Teama de a asorta greşit cravata cu întreaga ţinută, poate să ducă la o ţinută mult prea cuminte, care să nu te scoată din tipar în niciun fel. Îndrăzneşte să alegi şi culori mai vibrante sau pattern-uri diverse, care să animeze puţin aspectul şi să creeze o paletă cromatică potrivită evenimentului.

 

 

Cum poţi să te foloseşti de cravată, pentru a da culoare ţinutei tale?

 

O cămaşă în dungi poate fi asortată cu uşurinţă cu o cravată în linii, puncte sau pătrăţele. Chiar dacă iniţial pare o aglomerare, vizual dă foarte bine şi va atrage privirile într-un mod pozitiv. Pentru o cămaşă cu pătrate sau în carouri, poţi să alegi o cravată paisley, în culori puternice. Cămăşile pastelate merg de minune cu o cravată în nuanţe mai închise, iar cămăşile în culori neutre permit nuanţe îndrăzneţe pentru cravată. Noul trend este acela de a îmbina elemente geometrice sau forme asimetrice, în culori diferite.

 

În principiu, cravata menţine legătura dintre fiecare piesă care compune întreaga ţinută. Este indicat să alegi culorile încât să nu deranjeze, dar nici să nu fie prea apropiate, încât să obţii o ţinută fadă, plictisitoare. Scopul trebuie să fie acela de a creea o imagine plăcută, care să atragă vizual şi să îţi definească stilul personal. Iar cu o atitudine încrezătoare, cu siguranţă vei etala un look perfect!

 

 

 

 

8 thoughts on “Cum să alegi cravata potrivită pentru costum?

 1. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.

  Do you have any suggestions on how to get
  listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 2. Buy Glimepiride Online without a Doctor’s Prescription illegal pharmacy for diabetes medication
  Want some Lantus insulin for cheap? The internet’s got your back, dude!

  Online pharmacy offering affordable generic medications
  without prescription

Comments are closed.