Cum să amenajezi un living modern într-o casă din lemn

Întotdeauna casele din lemn au avut un farmec aparte. Este adevărat că o astfel de casă te duce cu gândul la vacanţă.

Pline de farmec, cu un aer aparte şi într-o perfectă rezonanţă cu natura, casele din lemn pot fi construite în mai multe stiluri, iar costrucţia lor este mai puţin laborioasă şi costisitoare decât ai crede.

 

Lemnul este cel mai vechi material de construcție, și unul dintre cele mai folosite în zilele noastre. Americanii şi canadienii sunt maeştri necontestaţi ai construcțiilor din lemn. Foarte multă lume preferă o casă din lemn fix datorită faptului că poate fi construită cu un buget redus.

Poţi alege să-ţi construieşti o casă din lemn folosind materialelor recuperate de la construcţii vechi, şi atunci putem spune despre casa noastră din lemn că este o casă cu o istorie în spate.

Lemnul este un material care izolează foarte bine. Este un material elastic, iar datorită modului de îmbinare a elementelor structurale se preiau mişcările seismice indiferent de direcţia de propagare. O casa pe structura de lemn poate rezista unui cutremur de până la 8 grade pe scara Richter.

 

Modele de case din lemn sunt cu sutele. Case cu parter, case cu etaj. Poţi opta pentru un model de casă americană, rustică, din lemn rotund, din lemn lamelar, case cu cerdac sau cu mansardă.

 

 

SFAT PRACTIC: Când îţi construieşti casa este de preferat să faci planul după următoarele reguli:

 

 • Pe direcţia Sud-Est dormitorul, atelierul sau biroul şi livingul

 

 • Pe direcţia Sud-Vest – camera copilului, terasa

 

 • Pe direcţia Nord-Vest – băile, casa scării, holul casei

 

 • Pe direcţia Nord-Est – bucătăriile, debaraua, cămara

 

O casă din lemn poate rezista chiar şi peste o sută de ani dacă este făcută şi întreţinută foarte bine. Şi da, are nevoie de o atenţie sporită la detalii şi, desigur, la calitatea materialelor alese.

5 avantaje ce trebuie să le iei în calcul dacă doreşti să-ţi faci o casă din lemn.

 • Costurile de construcţie sunt mai mici cu circa 40% decât în cazul unei case din cărămidă – o casă din lemn de 70 de metri pătraţi are un preţ aproximativ de 15.000 de euro
 • Se construieşte repede – în circa 1-3 luni (în funcţie de dimensiuni)
 • Vara sunt răcoroase, iar iarna păstrează bine căldura la interior
 • Oferă libertate mai mare în ceea ce priveşte compartimentarea, sunt construcţii uşoare, ce nu au nevoie de foarte multi stâlpi de susţinere la interior.
 • Casele din lemn sunt mai sănătoase – riscul apariţiei igrasiei este mai mic, deoarece materialul este natural şi permite ventilarea încăperii.

 

Într-o casă din lemn cea mai mare provocare este amenajarea livingului. Există atât de multe modele de living încât ai de unde să te inspiri cu siguranţă.

 

 

 

 

 

Amenajare living în stil rustic

Cel mai întâlnit model de living într-o casă de lemn este evident cel rustic. Se potriveşte în special în casele care au lucruri unice, lucrate manual şi mai ales în casele celor care doresc să păstreze mult timp obiecte cu valoare sentimentală.

 

Atât locatarii, cât şi musafirii se vor îndrăgosti iremediabil de acest stil cu un farmec aparte.

 

Sunt foarte populare design-urile care includ piatra decorativă, zone cu suprafaţă vitrată, blănuri, iar culorile sunt apropiate de natură. Tonuri calde de bej, maro şi galben se îmbină pentru a da un aer confortabil şi intim acestei încăperi. Ferestrele largi vor inunda încăperea cu lumină naturală, acoperite parţial de nişte draperii cusute de mână sau cu imprimeuri tradiţionale completează aspectul de poveste al livingului.

 

 

6 thoughts on “Cum să amenajezi un living modern într-o casă din lemn

 1. Actually no matter if someone doesn’t be aware of after that its up to
  other visitors that they will assist, so here
  it occurs.

 2. Just desire to say your article is as astonishing.

  The clarity in your publish is simply nice and i could suppose you’re
  knowledgeable in this subject. Fine together with your
  permission let me to take hold of your feed to stay updated with drawing close post.
  Thank you one million and please carry on the enjoyable work.

Comments are closed.