Menu

Cum să faci chec în cană la cuptorul cu microunde. Durează 3 minute

Ce faci când prietenele tale te anunţă că sunt în drum spre tine, iar tu nu ai niciun desert pregătit, să nu mai vorbim de o băutură răcoritoare. Ştiu, intri în panică.  Încearcă doar să te concentrezi la maximum pentru a ieşi din această situaţie.

 

Nu, nu trebuie să mergi repede la cofetăria din colţ, ci doar să te uiţi în cămară şi în frigider.

 

Aşa că dacă ai găsit incredientele de mai jos, desertul şi băutura sunt garantate, iar tu poţi povesti în voie cu prietenele tale.

 

Timp maxim de pregătire 3 minute.

 

Acum câţiva ani, dacă îmi spunea cineva că trebuie să fac un chec cred că rupeam prietenia. Checul pentru mine este o operă de artă. Dacă îmi mai spunea că un chec este gata în 3 minute şi că îl poţi face chiar la cuptorul cu microunde … deja era prea mult.

 

În timp, am descoperit minunea.

 

Aşadar, ai nevoie de  4 linguri de făină, 4 linguri de lapte, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei, 1/2 linguriţă praf de copt şi un praf de sare.

 

Deci, sigur le-ai găsit în cămară.

Ce faci, de aici încolo.

Amestecă toate ingredientele într-o cană de ceai  – făina, cacao, praful de copt, apoi adaugă treptat pe cele lichide – laptele şi uleiul.

După ce le-ai amestecat bine, bine bagă cana la microunde pentru 1 minut. Dacă nu ai un cuptor cu microunde suficient de puternic, coace prăjitura la cană 2 minute.

Checul trebuie să aibă o consistenţă fermă la exterior, dar trebuie să fie pufos în interior. Ornează-l cu zahăr pudră, frişcă, dar când se răceşte sau glazură de ciocolată.

 

 

 

 

Gata cu desertul. Să ne apucă de o băutură.

 

 

 

Ce zici de un smoothie din fructe şi legume întregi. Trebuie doar să le speli şi să le pui în blender. Oricum, având un blender în casă nu prea ar trebui să mori de foame :). Cu el poţi prepara smoothie-uri, sosuri şi creme. Este o alternativă rapidă, care face fructele şi legumele mai uşor de digerat, mai hrănitoare datorită fibrelor, fiind o alegere bună pentru pregătirea micului dejun şi a gustărilor din timpul zilei.

 

În urma vizitei, prietenele tale îţi spun sigur că au rămas impresionate de rapiditatea ta în a pregăti un desert pe cinste. Aşa că, modul rapid de preparare a câtorva ingrediente poate transforma o mâncare nesănătoasă într-una benefică pentru organismul nostru.

De aceea sunt foarte importante ustensilele pe care te poţi baza în bucătărie, dar şi pe rezerva din cămară.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram