Menu

Cum sa îți alegi corect crema în funcție de tenul tău

Dermatologii spun că pentru a alege o cremă eficientă este nevoie să luăm în calcul numeroși factori, de la ingredientele folosite și până la vârsta și tipul nostru de ten. În funcție de cantitatea de sebum pe care acesta îl secretă și de capacitatea pielii de a reține apa, specialiștii în dermatologie au identificat 5 tipuri de ten, dar și cremele potrivite fiecăruia. Indicate rămân și măștile de față.

 

1. Ten mixt

Cel mai întâlnit ten este tenul mixt. Acesta are tendința de îngrășare în zona T, în timp ce restul zonelor prezintă uscăciune. Dermatologii recomandă folosirea de produse de îngrijire diferite pentru fiecare zonă în parte. De exemplu, o cremă care să absoarbă grăsimea din zona T și o crema hidratanta pentru îngrijirea porțiunilor uscate. Pentru zona ridurilor se recomandă o cremă anti-îmbătrânire.

2. Ten uscat

Cum arată un ten uscat? Păi este acel ten mat, cu o piele care nu prezintă elasticitate. Dacă tenul nu produce sebum în cantități optime, înseamnă că are nevoie de o cremă hrănitoare. De asemenea, se recomandă ca această cremă hrănitoare să fie combinată cu un demachiant delicat și emolient.

Un ten uscat este și acel ten lipsit total de apă, deci deshidratat. În acest caz, dermatologii recomandă curățarea feței cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a nu îndepărta uleiurile naturale ale pielii și adoptarea unei diete bogate în fructe, legume și iaurturi hrănitoare.

 

3. Ten gras

Tenul gras este lucios, prezintă pori dilatați pe frunte, nas și bărbie. Acest tip de ten prezintă cel mai adesea erupții acneice și puncte negre. În această situație sunt recomandate cremele și loțiunile pe bază de apă, cu texturi gelate și efect de reglare a sebumului. În privința dietei se recomandă o dietă săracă în grăsimi.

 

4.  Ten sensibil

Tenul sensibil reacționează cel mai rapid la factorii mediului înconjurător,  îndeosebi la temperaturi scăzute, la poluare, la alimentație sau la fumat. Persoanele cu un astfel de tip de ten suferă de mâncărimi și roșeață trebuie să folosească creme cu efect hipoalergenic, fără coloranți și conservanți și bogate în uleiuri hidratante, care să relaxeze și să calmeze tenul.

 

5.  Ten normal

Dacă ai un ten normal, te poți numi o persoană norocoasă pentru că nu e deloc pretențios. Acest tip de ten este perfect echilibrat și reține apă eficient, astfel că nu prezintă deshidratare. Pentru acest ten se recomandă cremele cu efecte hidratante și cu factor de protecție UV.

 

 

În ceea ce măștile pentru îngrijirea tenului, putem spune că și acestea sunt pentru fiecare ten în parte.  Dacă nu alegi o mască naturală făcută de tine, poți recurge la masti cosmetice.  Indiferent dacă reușești să aplici o mască facială de două ori pe săptămână, așa cum este recomandat, sau mai rar, este foarte important să alegi produse care să se potrivească nevoilor tenului tău, iar aceste nevoi diferă de la un anotimp la altul. De asemenea, perioadele stresante sau tipul de activități pe care le întreprinzi își pot pune amprenta pe tenul tău. Celule moarte și excesul de murdărie sunt eliminate ușor cu măștile cu efect exfoliant. Sunt foarte energizante și lasă pielea perfect întinsă și curată.

19 comments

19 Pings/Trackbacks for "Cum sa îți alegi corect crema în funcție de tenul tău"
  1. playing games turns into sex with mom https://cybersexgames.net/

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram