Menu

Cum să îți dresezi câinele | Acasă sau la şcoala de dresaj

Prin felul lor de a fi, câinii sunt animale cărora le place să învețe, iar când este vorba de dresaj, pare că animalele ştiu mult mai multe decât stăpânii lor.

De obicei, procesul nu este unul complicat, asta dacă se respectă câteva reguli de bază în dresarea câinelui. Dacă simți că nu te pricepi şi nu poţi ţine pasul cu câinele tău poţi apela la ajutor unui dresor profesionist.

În ceea ce priveşte vârsta recomandată pentru dresarea unui câine, trebuie să ştii că e bine să începi să îți dresezi animalul cât mai devreme, de la o vârstă fragedă. Cu cât un câine învață mai devreme regulile, cu atât îi va fi mai ușor să interacționeze cu stăpânul. Chiar dacă puiul este prea mic pentru plimbări afară, îl poți învăța deja ce are voie şi ce nu are voie sa facă. Pentru toate acestea există şi recompense.

Dacă alegi să îţi dresezi câinele pe cont propriu, fără ajutorul unui specialist, vei avea nevoie de anumite accesorii precum un ham pentru caini, o zgardă, o lesă pentru dresaj şi multe recompense delicioase. 

Concluzia este că cu cât începem să lucrăm mai devreme cu căţelul nostru, cu atât vom avea mai puține probleme comportamentale atunci când devine adult. Totuși, e important să știm că niciodată nu este prea târziu să începem dresajul, deoarece câinii pot învăța mereu ceva nou, indiferent de vârstă.

Este foarte important pentru căţelul să înțeleagă consecințele acțiunilor sale, să ştie că atunci când face lucruri bune va fi recompensat, iar noi trebuie să observăm ce gustări preferă acesta astfel încât să ştim ce îi oferim în timpul dresajului. Ele pot fi gustări moi, biscuiți, gustări de ronțăit, și chiar și jucăriile pot fi transformate în recompense. Toate aceste le găsim la petshop. Dacă nu este motivat, câinele nu va reacționa la dresaj și procesul nu va avea efectul dorit. 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram