Cum să recondiţionezi într-un mod spectaculos borcanele vechi pentru dulceaţă

Mamei mele, o gospodină desăvârşită, nu cred că i-a scăpat vreo reţetă de dulceaţă. A pus trandafiri pentru dulceaţă în curte special pentru asta, dulceaţă de nuci, de prune, de vişine, de cireşe, de corcoduşe, de zmeură …. şi multe altele. Şi cel mai tare mă intriga faptul că nu avea o reţetă anume. Ştia exact de cât zahăr avea nevoie, de cât timp au nevoie fructele ca să îşi lase zeamă. De fiecare dată ieşeau la fel, cu acelaşi gust. Cred că era vorba de dragostea cu care le făcea. La borcane era unicată, orice borcan de orice măsură şi model era pus în colecţie. Toate erau cu etichetă şi puse în beciul din bucătărie. Iarna, când le desfăceam, fiecare îşi aducea aminte de vară.

Am asistat la toate acestea. Şi ca orice fată dacă face mama…de ce ar mai face şi ea? Am privit la toată această muncă fără să-mi pun vreodată întrebarea dacă am reţinut reţeta sau într-o bună zi voi fii şi eu în stare să-i fac copilului meu o dulceaţă.

Mama a plecat! M-am trezit că nu ştiu nimic. Într-o bună zi am decretat! Dacă n-am învăţat să fac ceva…eu una nu mai fac. Şi am trăit aşa 1, 2, 3 ani. Brusc s-a trezit spiritul de gospodină şi am început să fac: zacuscă, am pus murături, iar anul ăsta am făcut dulceaţă de trandafiri. A, şi am facut şi tăiţei. Încă n-am făcut gogoşi sau cozonaci.

dulceata

dulceata 1

Dar să revenim la borcane. Dacă ai borcane vechi şi nu îţi mai plac cum arată în debara nu te grăbi să le arunci. Cu un şerveţel, puţină dantelă şi îndemânare, le poţi transforma în obiecte de decor unicat.

Pune ustensilele de lucru în ordine: borcane, şerveţele frumos decorate, dantelă sau bandă scotch dantelată, adeziv, foarfecă
Taie materialele la dimensiunile potrivite şi aplică-le pe borcane
După ce ai aplicat cu grijă serveţelul (cu atenţie astfel încât adezivul să nu încreţească materialul), aplică banda scotch dantelată prinzând şi marginea serveţelului.

Sper că v-am dat o idee minunată! Să aveţi spor! Şi învăţaţi de la mamele voastre lucruri în timp real!

14 thoughts on “Cum să recondiţionezi într-un mod spectaculos borcanele vechi pentru dulceaţă

    1. facem! de ce nu! pe toamna asa ar merge. acum foarte multa lume intra in vacanta. trebuie sa ne gasim o locatie, oameni dragi sufletelor noastre si un sponsor 🙂
     Vorbim, sigur mi-ar placea 🙂

  1. Buna seara. Credeti ca as putea visa si eu la un butas de trandafir de dulceata? Multumesc

Comments are closed.