Menu

Dacă vrei o pată de culoare în grădina ta – aceea este Forsythia

Rhododendron, cires japonez, Forsythia, magnolia, salcie, spirea, câțiva pomișori care îți pot colora grădina, primăvara.

 

Forsythia sau Forsitia este un arbust ornamental din familia Oleaceae. Daca vrei sa aduci o pata de culoare in gradina ta, mai exact galbenul intens, atunci aceasta planta nu trebuie sa lipseasca din peisaj. Coloritul senzational face din Forsythia un arbust de o frumusete rara.

Daca vrei sa cresti Forsythia in gradina, trebuie sa stii ca aceasta planta este mare amatoare de soare, deci trebuie sa-i alegi un loc unde lumina soarelui bate cel putin 6 ore pe zi. In privinta solului, Forsythia nu are pretentii, deoarece poate creste in orice tip de sol atat timp cat este bine drenat.

 

27c87d09fa006240ced518629827a60e

Forsythia creste foarte repede si intr-un an se poate inalta cu aproximativ 60 de centimentri. Nu este un arbust pretentios, insa la fel ca toate celelelate plante, are nevoie de atentie din partea ta.

Partea cea mai interesanta la Forsythia este taierea. Tinand cont ca este un arbust cu crestere rapida, Forsythia are nevoie de taieri anuale, pentru ca altfel ramurile vor fi inegale si rasfirate. Intai, trebuie sa aplici o taiere drastica a ramurilor de un an. Aceasta operatiune se repeta dupa fiecare inflorire (februarie-martie), avand grija sa lasi cativa muguri care sa dezvolte noi ramuri.

Este bine sa stii ca taierea Forsythiei nu este obligatorie si nu ii afecteaza in niciun fel cresterea. Daca esti multumit de felul in care arata arbustul tau, poti sari peste etapa toaletarii.

Unii experti in remedii naturiste sustin ca fructele arbustului Forsythia pot fi folosite in tratarea anumitor boli. In medicina traditionala chineza, fructele de Forsythia sunt folosite pentru detoxifierea organismului, pentru tratarea gripei si a febrei, precum si pentru tratarea migrenelor.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram