Menu

De ce ai obligatoriu nevoie de anvelope de iarnă


Pe măsură ce se apropie iarna, șoferii ar trebui să înceapă să se pregătească pentru orice ar putea să le aducă vremea. Dacă ai nevoie de elemente de convingere suplimentare, trebuie doar să asculți prognozele meteorologice. Iarna, ele prezic destul de des că vor exista combinații de zăpadă, polei sau ploaie care poate îngheța.Pentru a face față acestui amestec de condiții utile diferite, se recomandă anvelopele de iarnă și dacă știi ce anume dorești, îți poți alege de aici modelul potrivit mașinii și cerințelor tale.

Când iarna se apropie și termometrul ajunge la 7°C – este timpul să îți pui la odihnă cauciucurile de vară. Drumurile vor fi în mod normal reci, umede și alunecoase, iar anvelopele de iarnă oferă o mai bună aderență în aceste condiții decât anvelopele de vară. Pentru propria ta siguranță, este bine să începi căutările, de aceea intra pe anvelope-oferte.ro când vrei să îți schimbi anvelopele, preferabil înainte de începerea sezonului rece.

Dacă ai pierdut control  volanului vreodată în timp ce conduceai pe zăpadă sau polei, știi cât de înfricoșătoare poate fi o asemenea experiență.

În fiecare iarnă, fără nici o excepție, au loc nenumărate coliziuni, ieșiri în decor și chiar accidente deosebit de grave din cauza vremii. Parțial acest lucru se datorează vizibilității reduse și, parțial, datorită vitezei și subestimării timpului de frânare și capacității de manevrare a mașinii. Suntem obișnuiți ca mașinile noastre să reacționeze așa cum dorim atunci când apăsăm frânele sau întoarcem volanul, dar atunci când e zăpadă sau gheață pe șosea, nimic nu mai este garantat.

De aceea este atât de important să îți echipezi mașina cu anvelope de iarnă. În România, unde vremea rea iarna este întotdeauna o garanție, nu există nici o scuză să nu le avem. Ca să nu mai spunem că suntem și obligați de lege!

Cu ce sunt anvelopele de iarnă diferite de celelalte anvelope?

Există două caracteristici principale care diferențiază anvelopele de iarnă de alte anvelope. Anvelopele de iarnă au tăieturi și caneluri mici care asigură o mai bună aderență pe suprafață. Când conduci pe zăpadă, aceste spații colectează zăpadă care, la rândul ei, se lipește de zăpadă de pe șosea din cauza presiunii create de greutatea mașinii, creând astfel frecare, care îți menține controlul asupra autovehiculului.

În al doilea rând, anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus special, conceput exact pentru a funcționa în condiții de vreme rece, pentru că e mai moale și mai bine pregătit pentru temperaturi sub zero grade.

Mituri comune despre anvelopele de iarnă


Există mai multe mituri despre anvelopele de iarnă care îi fac pe oameni să le folosească incorect sau chiar să le evite cu totul, lucru extrem de periculos!


1. Nu am nevoie de anvelope de iarna pentru ca am anvelope all season.

Denumirea „anvelope all season ” implică faptul că acestea reprezintă o soluție unică pentru conducere în condiții meteorologice diverse. Dar numele poate fi înșelător. Pneurile all season nu au fost niciodată menite să facă față zăpezilor grele sau poleiului gros și, de fapt, ar putea fi denumite mai mult „anvelope de trei sezoane”.

Problema cu încercarea de a crea o anvelopă care poate face față celor mai multe condiții rutiere este că trebuie făcute multe compromisuri. Anvelopele all season se descurcă bine pe ploaie și chiar pe zăpadă ușoară, dar nu sunt proiectate pentru a face față provocărilor unice provocate de zăpezi mari și temperaturi extrem de scăzute.


2. Pot folosi anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului.

Dacă anvelopele de iarnă oferă o aderență mai bună, de ce să nu le păstrez pe tot parcursul anului? Iată de ce! În timpul verii, căldura se acumulează și rupe rapid pneurile. Pentru a maximaliza siguranța și a reduce la minimum uzura, utilizează anvelopele de iarnă când este rece și pune-ți înapoi anvelopele obișnuite atunci când vine primăvara.


3. Pot economisi bani doar prin montarea a doua anvelope de iarna pe mașina mea, în loc de patru.

Când au fost introduse pentru prima oară anvelopele de iarnă, oamenii erau obișnuiți să le pună numai pe axul motor al mașinii (față sau spate). Unii oameni continuă să respecte această practică astăzi, considerând că au parte de același beneficiu la jumătate din cost. De fapt, acest lucru este foarte periculos. Să ai seturi diferite de cauciucuri pe vehiculul tău, jumătatea din spate și jumătatea din spate  se vor prinde în mod diferit de drum, ceea ce va face mult mai ușor ca vehiculul să derapeze și să îți scape de sub control.


Reține că anvelopele de iarnă trebuie puse pe toate cele patru roți ale vehiculului tău, indiferent dacă ai tracțiunea pe față, pe spate sau despre tracțiunea integrală!


No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram