Menu

De ce apar și cum scapi de cârcei

Sistemul muscular uman este format din aproximativ 600 de mușchi scheletici. Dintre aceștia, cel puțin 125 de perechi sunt extrem de importanți în menținerea poziției corpului. Așa cum se știe, muschii prezintă o porțiune centrală și două extremități, mai precis, tendoanele.

Așadar, menținerea stării de sănătate corporală și a capacității de a face vieții de zi cu zi sunt strâns legate de obiceiurile fiecarei persoane referitoare la odihnă, alimentație și activitățile fizice. Starea de sănătate poate fi influențată negativ de anumiți factori precum: diminuarea nivelului de electroliți ca urmare a unui efort fizic intens, creșterea cantității de urină, regimul alimentar necorespunzător, consumul de cafea, ceai negru sau alte produse ce conțin cofeină în exces.

Toți acești factori, împreună cu stările de oboseală sau stres, duc la epuizarea organismului. Singura soluție rămâne furnizarea de vitamine și minerale esențiale menținerii sănătății organismului și a capacității de efort fizic.

Pe acest fond apare și o altă problemă destul de importantă. Cârceii sau acele crampe musculare cu durate și intensități variabile, și se pot manifesta prin spasme ușoare sau de cele mai multe ori dureri intense. Cârceii fac zona afectată să devină tare la atingere și e posibil ca aceștia să recidiveze de mai multe ori până la ameliorarea completă a simptomelor.

Mai mult, cârceii pot apărea la orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Persoanele supraponderale, cele cu o circulație deficitară a sângelui sau cele care depun efort fizic în mod regulat sunt persoane mai predispuse la apariția cârceilor. Pentru asta se găsesc antioxidanti care ajută la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin efectul relaxant asupra vaselor de sânge.

Studiile au demonstrat că principala cauză a apariției cârceilor este lipsa din organism a potasiului, a magneziului din corp. De asemenea, deshidratarea, administrarea de diuretice, steroizi, contraceptive orale sau a medicamentelor pentru reglarea tensiunii arteriale influențeaza apariția cârceilor.

 Ca tratamente impotriva carceilor putem folosi printre alte medicamente prescrise de medicul de familie sunt și comprimantele de Calciu-Magneziu cu Zinc, sau Magneziu&VitaminaB6.

Ca o măsură preventivă pentru cârcei, ai grijă să existe un echilibru între timpul petrecut pe scaun și în picioare. Nu purta pantofi cu toc foarte înalt pentru perioade lungi din zi și nu uita de exercițiile de întindere a mușchilor, în fiecare dimineață și seară.

sursa foto: Getty Images

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram