De ce bea Regina Angliei vin românesc?

În urmă cu 16 ani, prințul Charles îi ducea reginei Angliei prima sticlă de vin românesc.

Ajunsă la vârsta de 91 de ani, regina Angliei spune că unul din motivele pentru care sănătatea ei este atât de bună se datorează vinului românesc.

 

Aceasta bea câte un pahar de Fetească neagră la micul dejun, apoi unul sau două la prânz și după ceaiul de la ora 5 aceasta preferă vin roșu, de asemenea, românesc.

 

Mărturisirea a fost făcută nu de prinţul Charles, ci de Margaret Rhodes, verişoara reginei, care din păcate s-a stins din viaţă anul trecut.

 

Meniul zilnic al reginei este întocmit de două ori pe săptămână de către Mark Flanagan, actualul bucătar de la Buckingham, iar regina bifează ce și-ar dori să mănânce la fiecare masă. Micul dejun începe cu cereale, iaurt și sirop de arțar, pâine toast cu marmeladă și o ceașcă de ceai Earl Grey.

La prânz, regina preferă felurile de mâncare cu pește și legume la grătar și respectă o regulă strictă: nu consumă niciodată cartofi sau alimente care conțin amidon. Seara, regina alege mușchiul de vită, friptura de fazan sau somonul la grătar.

Regina se mai delectează cu un pahar de vin alb de Cotnari, care se pare că ar fi preferatul său. Seara bea în cupe de argint vin de Murtfatlar.

 

Foto: Getty Images

 

Specialiştii de la Majestic Wine au făcut câteva supoziţii despre ce ne aşteaptă în materie de vinuri în 2018. Dacă anul 2017 a arătat că sticlele de 1,5 l sunt din ce în ce căutate de clienţi, acum vinuri bune, cum sunt vinurile rose şi cele roşii sunt preferate în sticle mari. Cei de la Majestic Wine spun că vinul îmbuteliat în sticle mari atinge maturitatea după o perioadă mai lungă de timp şi sunt mai intense.

 

 

Producţia româneasă se preconizează că va creşte cu 60% faţă de 2017, iar Ungaria este următoarea ţară despre care se spune că va umple magazinele de vinuri din lume anul următor. O piaţă intensă pentru vinul românesc este chiar în America Latină şi SUA, aşa că specialişti mizează pe România ca principală ţară exportatoare de vin.

 

Clienţii caută din ce în ce mai mult vinuri produse de crame private, mici, din imediata apropiere a zonei de unde cumpără. Vinurile roşii de la podgorii independente sunt cele mai căutate.

 

 

4 thoughts on “De ce bea Regina Angliei vin românesc?

  1. Pingback: 바이낸스
  2. Pingback: sex mods for games

Comments are closed.