Menu

Decorează casa cu „mozaicurile” bunicii și ale mamei

Bunicile şi mamele noastre lucrau așa ceva, dar nici pe departe nu se gândeau ele vreodată că peste ani acestea vor fi la modă. Îți aduci bine aminte de fețele de masă cusete din mai multe modele de material?

Patchwork-uri. Așa se numesc ele. Sunt acele obiecte – feţe de pernă, de masă, covoare, preșuri, obiecte decorative, obiecte de îmbrăcăminte, jucării care se realizează prin îmbinarea mai multor bucăți de materiale în formă geometrică. De obicei, se folosesc bucăți mici de țesături care se cos și se decorează folosind mărgele, paiete, nasturi, ață.

 

8

 

2

Este o îndeletnicire destul de străveche și reprezintă o atracție și în zilele noastre pentru cei care îndrăgesc lucrurile realizate manual sau la mașina de cusut.

1

 

4

 

5

 

3

Se pot folosi numeroase motive, teme și simetrii în realizarea unui patchwork. Întrucât procedeul nu este foarte sofisticat, reprezinta o tentație pentru orice persoană cu imaginașie bogată și care dorește să își pună în valoare creativitatea.

6

 

foto: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram