Decorează casa cu „mozaicurile” bunicii și ale mamei

Bunicile şi mamele noastre lucrau așa ceva, dar nici pe departe nu se gândeau ele vreodată că peste ani acestea vor fi la modă. Îți aduci bine aminte de fețele de masă cusete din mai multe modele de material?

Patchwork-uri. Așa se numesc ele. Sunt acele obiecte – feţe de pernă, de masă, covoare, preșuri, obiecte decorative, obiecte de îmbrăcăminte, jucării care se realizează prin îmbinarea mai multor bucăți de materiale în formă geometrică. De obicei, se folosesc bucăți mici de țesături care se cos și se decorează folosind mărgele, paiete, nasturi, ață.

 

8

 

2

Este o îndeletnicire destul de străveche și reprezintă o atracție și în zilele noastre pentru cei care îndrăgesc lucrurile realizate manual sau la mașina de cusut.

1

 

4

 

5

 

3

Se pot folosi numeroase motive, teme și simetrii în realizarea unui patchwork. Întrucât procedeul nu este foarte sofisticat, reprezinta o tentație pentru orice persoană cu imaginașie bogată și care dorește să își pună în valoare creativitatea.

6

 

foto: Pinterest

5 thoughts on “Decorează casa cu „mozaicurile” bunicii și ale mamei

  1. There is so much in this article that I would never have thought of alone. Your content provides readers with things to think about in an interesting way. Thank you for your clear information. 안전놀이터

Comments are closed.