Destinaţii de vizitat într-un city break în Veneţia şi Roma

Iarnă sau vară, primăvară sau toamnă, mare sau munte, vechi sau nou, orașe aglomerate sau destinații romantice, Italia te surprinde de fiecare dată când o vizitezi. Italia, o țară mediteraneană are atâtea de oferit încât e greu să nu vrei să îți petreci vacanța acolo. Dacă u ai timp de o vacanţă completă, atunci încearcă câteva city break-uri, mai bine zis câteva mini vacanțe în Italia, rezervate fix pentru oraşele Milano, Verona, Padova, Veneția, Roma, Florența și Genova.

 

Ce poţi vizita în Veneţia dacă ai ales un city break

 

Veneţia e atât de frumoasă încât e păcat să nu mergi până acolo, mcar o dată în viaţă. De la străduţele pe care de abia încape un om şi care se termină direct în canal până la podurile şi podeţele care se întind în faţa, Veneţia este ceva unicat.

 

  • Piazza San Marco

Piazza San Marco este o destinaţia preferată atât într-un city break venetia, cât şi într-un sejur complet. Aici găseşti turişti la orice oră şi în orice anotimp. Oamenii de pe tot globul pământesc. Ce vizitează toţi aceşti oameni în Piazza San Marco? De exemplu, Basilica di San Marco, o catedrală construită între anii 1063 şi 1094 şi care atrage turiştii atât pentru frumuseţea exterioarelor dar şi pentru decoraţiunile interioare.

Dacă ai ajuns în piaţa San Marco, musai trebuie să urci şi în Campanila, turnul de unde poţi vedea de sus întreaga piaţă şi toate împrejurimile. Turnul are 98,5 metri înălţime și stă singur într-un colț al Piaței San Marco, în apropiere de partea din față a bazilicii. Are o formă simplă, în majoritate din cărămidă cu caneluri pătrate, cu o lățime de 12 metri, peste care este o loggie unde se află încăperea celor cinci clopote.

 

  • Canalele veneţiene

Canalele veneţiene reprezintă o atracţie turistică principală în Veneţia. Prima fotografie a oricărei persoană care vizitează Veneţia este cea a unei gondole condusă cu pricepere de un localnic pe canalele înguste şi pe sub podurile care fac legătură cu uscatul.

 

  • Carnavalul de la Veneţia

Carnavalul din Veneţia este o tradiţie care vine din secolele trecute şi care constituie, pentru aproape o lună, principala atracţie turistică a Veneţiei. Foarte mulţi turişti aleg un city break sau sejur la Veneţia fix pe timpul carnavalului.

Carnavalul de la Veneția  este un festival anual care se încheie odată cu celebrarea creștină a Postului Mare, la 40 de zile înainte de Paște, pe data Lăsatului secului de carne. Acest festival este cunoscut în toată lumea datorită măștilor extravagante specifice.

 

 

 

 

Ce poţi vizita în Roma, dacă ai ales un city break

 

Este greu de realizat un clasament al obiectivele ce merită vizitate dacă mergi într-un sejur complet sau într-un city break Roma. Lista este lungă, dar totuşi eu îţi menţionez câteva.

 

  • Fontana di Trevi

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Cu siguranţă te va impresiona frumuseţea şi grandoarea sa.

 

  • Vatican

Pentru a vizita Vaticanul, trebuie să-ţi dedici o zi, pentru că merită. Dacă vei fi pe fugă, rişti să transformi toată experienţa într-o mare oboseală. Înainte de a pleca spre Vatican, musai să te încalţi comod. Merită să o iei la pas, şi ideal ar fi  să pleci din zona Piaţa Veneţia şi să mergi pe Sant Andrea della Valle.

 

 

  • Colosseum, Dealul Paladin si Forumul Roman

Colosseumul este un monument turistic aflat în centrul Romei şi este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Toate trei obiective merită vizitate, sunt foarte aproape unele de altele, iar faptul că te plimbi printre ruinele unor temple vechi de peste 2000 de ani te face să simţi istoria la fiecare pas. Legendele spun că pe dealul Paladin au fost găsiţi şi crescuţi de lupoaică Romulus şi Remus, fondatorii oraşului.

 

 

3 thoughts on “Destinaţii de vizitat într-un city break în Veneţia şi Roma

  1. Pingback: wetpussy sex games
  2. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

Comments are closed.