Menu

Panseluța – discreție, farmec și eleganță

Odată cu căldura plăcută care se instalează la sfârșitul lunii martie începem să ne amenajăm și să ne decorăm grădinile.  Îți propun să alegi panseluțele pentru decorarea curții.

Panseluțele sunt flori delicate, și de fiecare dată când le privești te fac să zâmbești.  Numele panseluță provine din cuvântul francez „pensee”, care înseamnă gânduri, panseluța fiind astfel simbolul amintirilor. Deși pare a fi fragilă panseluța e chiar foarte puternică, rezistă pentru un timp foarte mult și este o floare pentru toate anotimpurile.

panseluta

Povestea panseluței este strâns legată de un strămoș comun, viola. Genul Viola cuprinde nu mai puțin de 500 de specii și are ca loc de origine continentul european. Din antichitate aceste mici plăntuțe erau cultivate pentru a obține leacuri medicale, era considerată un leac al naturii. A fost printre plantele preferate de Shakespeare în poveștile sale romantice. Pe continentul european a fost descoperită de un botanist care a numit-o ”panseluța sălbatică” pentru ca s-a făcut remarcată în liniștea pajiștilor.

panseluta 1

Dacă vrei să ai o grădină plină de panseluțe când începe vara, trebuie să plantezi semințele la sfârșitul iernii. Poți să plantezi semințele în ghivece pe care să le ții în casă, cu opt săptămâni înainte de momentul când plănuiești să le muți în pământul din grădină. Pământul ideal pentru panseluțe este umed, bogat în humus și bine drenat. Temperatura la care cresc cel mai bine este de 15-18 grade și, dacă este posibil, ele trebuie expuse în lumina soarelui.

panseluta 2

 

panseluta 3

 

panseluta 6

 

panseluta 5

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram