Dr. Anca Daniela Raiciu ne spune cum să ne revigorăm organismul în sezonul rece

Toamna este un prilej excelent pentru a ne lua doza de vitamine, minerale şi antioxidanţi, atât de necesară pentru pregătirea organismul pentru iarnă. Așadar, profitaţi din plin de ofertele de legume şi fructe din pieţe şi alegeţi diversitatea.

Nu e cazul ca viața noastră să devină mai plictisitoare sau mai tristă acum că vremea a început să se răcească, ci din contră trebuie să fim activi, să fim în stare să funcționăm normal. Dacă organismul nostru dă semne că nu poate, atunci trebuie să-i dăm o mână de ajutor.

 

 

Aşa că, în ajutorul nostru vine Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu care în emisiunea “Sport, Dieta & O Vedeta”, moderată de Florentina Opris ne-a dezvăluit câteva secrete legate de cum să ne păstra în formă pe tot parcursul anului.

 

A fi în formă în această perioadă este foarte greu de obținut, pentru că după cum bine se știe trebuie să facem mișcare, ar trebui să avem o alimentație echilibrată și sănătoasă, să eliminăm stresul din familie, cât și stresul de la locul de muncă, deci normal eu cred că este prea mult spus. Încercăm să revigorăm organismul, poate adăugând câteva substanțe active pe care le regăsim și pe care le foloseam și acum 30 – 40 de ani, pentru că vreau să vă aduc aminte de extractul din larvă de trântor. extractul din larvă de trântor care s a folosit într-un produs foarte cunoscut acum peste 30 de ani și care a primit distincții atât în țară, cât și străinătate și pe care noi am reușit să-l completăm cu uleiul din semințe de in cu spirulină și de ce nu cu uleiul  din semințe de cânepă. Este vorba de un produs care revigorează organismul și care a primit acum 3 ani de zile medalii la Geneva, Bruxelles, dar și una dintre medaliile cele mai importante de la Târgul de Brevete și Invenții Euroinvent, târg la care dl Ștefan Manea a primit medalia și diploma de cercetătorul cu cele mai multe invenții care există la ora actuală”.

 

 

Substanțele active care se regăsesc în suplimentele alimentare ajută la revigorarea organismului

”Important este, ca să înțelegem: a fi un om sănătos, chiar dacă suntem femei sau bărbați, important este să avem un organism puternic, un organism cu o imunitate foarte bună. De aceea combinația – extractul din larvă de trântor, spirulină, uleiul din semințe de in și semințe de cânepă iese o combinație care își potențează reciproc efectele. Pe de altă parte dacă vrem să suplimentăm și cu alte tipuri de substanțe activele putem extrage din țelină și din spirulină. Schema fitoterapeutică ar putea să conțină toate aceste tipuri de substanțe active, dar alături putem adăuga și l-carnitin, care de obicei îl folosesc sportivii de performanță, pe care și noi l-am recomandat acum 12 ani când am fost alături de Comitetul Olimpic Român. Substanțele active care se regăsesc în aceste tipuri de suplimente alimentare ajută mai mult la revigorarea organismului”.

                              L-carnitin trebuie să fie prezent zilnic în meniul nostru

 

L-carnitin, ar trebui să fie prezent zilnic în meniul nostru și sigur există și anumite tipuri de alimente care normal ar trebui să conțină elcaritină. Încă o dată spun: suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată, dar ajută foarte mult la păstrarea unei stări de sănătate bună și a unui organism plin de vigoare și imunitate crescută.

 

”L-carnitina este un supliment alimentar produs de HOFIGAL, indicat în curele de slăbire rapidă în care nu vrei să pierzi energie. Prin componentele sale îi ajută pe sportivi, dar servește și celor care sunt solicitați din punct de vedere psihofizic: examene, activitate intelectuală susținută și de lungă durată, deplasări lungi etc.”

 

 

De unde putem cumpăra sau comanda

Atât ceaiul de măceșe, cât și alte produse naturiste pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Dr. Anca Daniela Raiciu ne spune cum să ne revigorăm organismul în sezonul rece

  1. Pingback: sex games for kids

Comments are closed.