Omul în mâinile căruia lemnul prinde viață
22 septembrie 2016
Fitoterapia şi afecţiunile digestive. Afecţiunile hepatobiliare
29 septembrie 2016

Ceai de soc, tinctură de soc, socată, dulceață din flori de soc… și acum dulceață din boabe de soc.

Și dacă vă spun că acum 2 săptămâni am mâncat pentru prima dată? sau mai bine zis am auzit și mâncat pentru prima dată dulceață de soc 🙂

Așadar am decis că voi face și eu această dulceață pentru a nu-mi lipsi din casă, niciodată. Am descoperit o dulceață foarte fină, ușor aromată cu vanilie și cu un gust nemaipomenit. Am primit-o de la Băcănia Rod. Senzațională.

Este medicament și aliment în același timp. De acum înainte îi voi da mai multa atenție.

 

soc-4

 

M-am și documentat în ceea ce privește rețetele. Între timp, am descoperit că există și gem de soc.

La prima vedere, simplă ca bună ziua.

Pălăriile de soc bine coapte, se spală și se aleg bobițele. Măsurăm cu o cană cât soc avem și punem tot atâta zahăr (folosim aceeași cană). Se poate lăsa puțin să mai lase zeamă, dar se poate face și imediat. Se fierbe până se încheagă, având grijă să nu se lipească!

 

soc-3

 

soc

 

soc-2

 

soc-5

 

Fructele de soc fac parte dintre cele mai tentante și nemaipomenite fructe de pe pământ. În primul rând, prin culoarea violet, frumusețea lor vizuala este pur și simplu irezistibilă. Aceste bobite mici și minunate sunt dotate cu foarte multe substanțe nutritive ce ne conferă nenumărate beneficii asupra sănătății și frumuseții noastre. Fructele de soc au acțiune laxativă, vitaminizantă, mineralizantă, antinevralgica, antiseptică, diuretică. Fructele sunt utilizate mai ales în constipații.

Fructele se culeg în septembrie- octombrie, prin tăierea întregii inflorescențe. Se folosesc proaspete pentru diverse preparate sau se usucă la soare, cu fructele în sus. pe timp nefavorabil, uscarea se face la adăpost.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest