Dulceață de gutuie, dulceață de nuci și dulceață de trandafiri! Toate aceste trei dulcețuri eu până deunăzi am crezut ca numai mama mea știe sa facă. Ale mamei erau cela mai bune, ale mamei erau unice. Toate aceste dulcețuri îmi aduc aminte de copilărie. Oriunde ascundea mama borcanele noi le găseam. Că dacă ar fi fost după noi nimic nu mai rămânea în câteva ore.

Anul asta nu voi mai lăsa trandafirii de dulceață să se scuture. Mi-am facut curaj, am încercat să-mi aduc aminte de cum făcea mama dulceața de trandafiri, m-aș și documentat, am găsit una identică și acum îmi fac curaj 🙂

3236b42279a38fadce2136328686f838

  • 200 de grame de petale de trandafiri
  • 300 de grame de zahăr tos
  • zeama de la 1 lămâie mare (sau 2 mai mici)
  • 150 de ml. de apă

1. Trandafirii se spală în baie de apă rece cât sunt întregi, scufundându-i complet și scuturându-i; apa se schimbă de 3-4 ori. Se zvântă trandafirii și se desprind petalele. Opțional, se poate rupe baza petalelor (de culoare albă) care este ceva mai tare.

petale-de-trandafiri-1

2. Se pun petalele într-un castron, se presară 2-3 linguri cu vârf de zahăr peste petalele de trandafiri și se masează energic cu degetele, până când petalele se umezesc și își pierd volumul, apoi se acoperă.

preparare-dulceata-de-trandafiri-1

3. Restul de zahar și apă se pun la fiert într-o crăticioară, împreună cu zeama de lămâie. După ce zahărul se dizolvă complet și siropul începe să facă spumă la suprafață, se adaugă toate petalele de trandafiri și se mai fierb împreună cateva minute, până când siropul se leagă ca pentru dulceață (o picătură de sirop picurată într-un pahar cu apa rece trebuie să formeze o bila cu consistență ușor gumată).

preparare-dulceata-de-trandafiri-2

4. Dulceața se pune la borcan.

dulceata

 

sursa: http://www.retetecalamama.ro

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest