Menu

E vremea lor, e vremea crăițelor

Crăiţa este o plantă erbacee ornamentală  iubitoare de soare,  originară din Mexic şi Argentina, aclimatizată perfect la condiţiile din România şi care înfloreşte de-a lungul verii din luna mai şi până în octombrie. În ceea ce privește udarea, aceasta se face moderat, iar în perioada de înflorire se recomandă tratarea cu îngrășăminte sub formă lichidă. Pentru o dezvoltare cât mai armonioasă se recomandă îndepărtarea imediată a florilor ofilite deoarece acestea împiedică apariția unora noi. Desigur, în situația în care se dorește obținerea semințelor, florile ofilite nu trebuie îndepărtate decât atunci când sunt uscate.

craita

 

craita 1

 

craita 3

Genul de plante Tagetes (Craițe) din familia Compositae cuprinde 52 de specii de plante erbacee, anuale și perene. Aceste plante sunt îndrăgite datorită florilor variat colorate, în tonuri intense de galben, portocaliu, roșu și alb. În scop terapeutic se folosesc florile viu colorate în galben, portocaliu sau roşu.

craita 4

 

craita 5

Înmulțirea crăițelor se realizează prin semințe, iar pentru a obține o înflorire mai timpurie se recomandă mai întâi producerea de răsaduri în luna martie. Solul din răsadnițe trebuie păstrat în permanență umed, într-un loc umbrit și la temperaturi cuprinse între 13 și 16 grade Celsius. Plantarea definitivă se va face la distante de 25-50 de cm, în funcție de dimensiunile speciei. Chiar dacă au o înfățișare delicata, aceste plante au un miros foarte înțepător care are menirea de a preveni apariția țânțarilor.

Cele mai frecvente specii de crăițe întâlnite în grădini sunt: Tagetes erecta, Tagetes filifolia, Tagetes lacera, Tagetes lucida, Tagetes minuta, Tagetes patula, Tagetes tenuifolia.

craita 6

Crăițele sunt plante decorative ce nu lipsesc din grădina niciunui iubitor de plante. Acestea sunt printre cele mai frecvente plante de grădina, cel putin în țara noastră, folosindu-se în ronduri, grupuri, borduri, alături de specii de talie asemănătoare. Se pot realiza grupuri inedite de flori doar din crăițe, prin alăturarea unor soiuri de culori diferite. Există și specii înalte, acestea folosindu-se și ca flori tăiate, rezistând o perioadă destul de lungă în interior, în vaze cu apă.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram