Menu

EchoPulse, metoda de tratare a tumorilor benigne de sân şi tiroidă

EchoPulse, metoda de tratare a tumorilor benigne de sân şi tiroidă

Cancerul de sân este una dintre cele mai necruţătoare boli din întreaga lume, la fiecare câteva minute o femeie pierzându-şi viaţa în urma complicaţiilor generate de proliferarea celulelor maligne. Consecinţele nu ar fi acestea dacă am profita de noile metode de diagnostic, dezvoltate în ultimii ani.

Statistici îngrijorătoare în ceea ce privește incidența bolii în rândul femeilor din mediul rural

De exemplu, anul trecut, în perioada octombrie – decembrie 2016, cu ajutorul voluntarilor de la Societatea Studenților în Medicină din București, 1.129 de femei din șapte județe au fost consultate clinic. Dintre cele 1.129 de femei, aproximativ 14% au fost depistate cu diverse probleme ale sânilor. La fel de îngrijorător este și faptul că 78% dintre femeile examinate nu își făcuseră anterior niciun control medical al sânilor. Mai mult decât atât, 13.5% dintre femeile din mediul rural care au participat la caravană nu făcuseră niciodată o ecografie mamară sau mamografie. 

Zilele trecute am avut ocazia să-l cunosc pe doctorul Cornel Lungu care ne-a explicat într-o dezbatere organizată de www.mothersandthecity.ro, pe tema „Prevenţia înseamnă viaţă” minunile pe care le face un aparatul de ultimă generaţie, adus de curând la Bio Terra MedEchoPulse este metoda de tratare a tumorilor benigne de sân şi tiroidă care foloseşte un fascicul de ultrasunete de înaltă intensitate ce distruge tumoarea prin supunerea ei la o temperatură foarte înaltă.

 

 

Metoda este neinvazivă, nu are contraindicaţii, putând fi folosită de două ori, spre deosebire de radioterapie, care din cauza iradierii trebuie stopată odată ce s-a atins un grad limită. Nodulul nu dispare, ci se micşorează, astfel încât nu mai prezintă niciun pericol, adică se inactivează. Este nedureroasă şi presupune o recuperare rapidă. Durata intervenției este de  20 – 30 de minute, cu monitorizare ulterioară de 2-6 ore, în funcție de starea pacientului. Pacientul se reevaluează la o lună, 6 luni şi apoi la un an.

Prima intervenţie cu EchoPulse pe noduli tiroidieni, fără anestezie

 

 

Tehnologia este nouă în lume, România fiind a patra ţară din Europa care o foloseşte. Metoda oferă o alternativă la chirurgie, chimioterapie şi radioterapie, prin simplificarea anumitor procedee şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

 

În anul 2010, dr. Lungu a obținut, la Chongqing, China, atestarea ca specialist HIFU

 

“Ecografia mamară şi sonoelastografia permit o vizualizare foarte bună a tuturor zonelor sânului, inclusiv a celor periferice şi a axilelor. În plus, sunt repetabile, ieftine, nedureroase şi permit diferenţierea corectă a tipurilor de leziuni, solide sau lichidiene, benigne sau cu suspiciune de malignitate. Până la 40 de ani putem efectua ecografie mamară ductală, investigaţie care implică un anumit tip de scanare, bazată pe anatomia sânului.

dr. Cornel Lungu, medic primar ecografie generală

 

Aşadar, aveţi grijă de voi 🙂

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram