Menu

O floarea nu ne lasă să îmbătrânim

LIMBA MIELULUI, originară din Siria este o plantă erbacee răspândită acum în aproape întreaga Europa, nordul Africii și Iran, întărește sistemul imunitar, echilibrează nivelul colesterolului și pe cel al trigliceridelor și încetinește procesul de îmbătrânire.

limba-mielului 2

 

Planta crește în locuri însorite, pe marginea drumurilor, pe terenuri virane și chiar și …. acum prin grădini. Nu este o plantă pretențioasă. În scop terapeutic, de la limba mielului se recoltează floarea, frunzele și rădăcinile. Conține potasiu și calciu și poate fi utilizată ca tonic pentru glandele suprarenale. Este un bun antiinflamator, iar frunzele și semintele pot fi folosite de tinerele mămici care alăptează. În popor, se spune că bărbatul care bea vin în care au fost strecurate câteva flori de limba mielului i se face poftă de însurătoare.

 

limba_mielului

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram