Loc de joacă în culorile curcubeului
23 februarie 2015
Cu bani puțini, mobilă impresionantă
23 februarie 2015

LIMBA MIELULUI, originară din Siria este o plantă erbacee răspândită acum în aproape întreaga Europa, nordul Africii și Iran, întărește sistemul imunitar, echilibrează nivelul colesterolului și pe cel al trigliceridelor și încetinește procesul de îmbătrânire.

limba-mielului 2

 

Planta crește în locuri însorite, pe marginea drumurilor, pe terenuri virane și chiar și …. acum prin grădini. Nu este o plantă pretențioasă. În scop terapeutic, de la limba mielului se recoltează floarea, frunzele și rădăcinile. Conține potasiu și calciu și poate fi utilizată ca tonic pentru glandele suprarenale. Este un bun antiinflamator, iar frunzele și semintele pot fi folosite de tinerele mămici care alăptează. În popor, se spune că bărbatul care bea vin în care au fost strecurate câteva flori de limba mielului i se face poftă de însurătoare.

 

limba_mielului

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest