Floarea de piatră, floarea care poate trăi și fără apă

Floarea de piatră sau portulaca grandiflora este originară din America și este întâlnită în grădini sub forma unui covor multicolor. Este o plantă atât de puternică și rezistentă, încât poate supraviețui în condiții de mediu și sol atât de vitrege, cum nu ar putea suporta multe alte plante. Și nu numai că supravietuiește, dar este o plantă minunată, de statură mică, 10-20 cm, cu o bogăție de flori strălucitor și variat colorate în alb, roz, galben, portocaliu, roșu, mov.

floarea de piatra
Florile de piatră înfloresc din iunie până târziu în toamnă. Seara, florile se închid, dar dimineața, de la primele raze ale soarelui ne zâmbesc din nou. Nefiind pretențioase, le putem planta în grădină printre dale, pe lângă borduri, în general în locurile unde alte plante nu s-ar putea dezvolta. De aici îi vine și denumirea de floarea de piatră. Este deasemenea o plantă ideala pentru jardinierele de la ferestre.

 

floarea de piatra 1

Portolacul se înmulțește prin semințe semănate în interior, pentru răsaduri, în luna martie. Semănatul direct în grădină se face la sfârșitul lunii aprilie. Dacă alegi să le cultivi în ghivece sau lădițe și să le ții în casă, o poți face încă din luna februarie, iar o lună sau două mai târziu le poți muta în aer liber.
Semințele se acoperă cu un strat fin de pământ sau nisip și se udă constant până la răsărire. Semințele căzute toamna în grădină răsar primăvara. Lăstarii sunt direcţionaţi circular şi bine îmbrăcaţi cu frunzuliţe mici, cilindrice, care înmagazinează apa.

 

floarea de piatra 2foto: Pinterest

6 thoughts on “Floarea de piatră, floarea care poate trăi și fără apă

  1. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
    was just wondering if you get a lot of spam remarks?
    If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend?

    I get so much lately it’s driving me mad so any
    assistance is very much appreciated.

Comments are closed.