Furnici în casă şi grădină? 10 sfaturi de urmat ca să scapi de ele

O dată cu venirea verii au apărut şi insectele, şi nu vorbim aici doar de ţânţari şi muşte, ci şi de furnici. În casa oricui pot apărea furnici. Ele nu sunt un pericol atât timp cât nu vă atacă mâncarea sau grădina. În această perioadă furnicile se înmulţesc într-un ritm uluitor, invadându-ne casele şi grădinile, iar noi ne punem zilnic întrebarea, cum scăpăm de ele.

 

Ştiai că?

 • Furnicile fac parte din familia Formicidae
 • Au fost clasificate peste 12.500 de specii dintr-un număr total de 22.000

 

Prin comportamentul lor, furnicile nu provoacă pagube, dar devin foarte deranjante pentru oameni, întrucât apar peste tot. Alături de muşte, gândaci de bucătărie sau purici, furnicile creează disconfort, pot transmite boli periculoase, drept pentru care trebuie să facem ceva să scăpăm de ele.

 

Bine de ştiut!

 • Trebuie să ştiţi că gusturile furnicilor diferă de la un anotimp la altul, preferând de obicei proteine, primăvara și dulciuri sau grăsimi în timpul verii.
 • Soluția la o problemă care implică insectele este de a scăpa de cuibul lor.
 • Furnicile preferă, în general, zonele umede, cum ar fi pardoselile.

 

 

Cum scăpăm de furnici?

Întrucât furnicile sunt foarte mici, ele îşi pot face loc până şi prin cea mai fină crăpătură. Primul pas este să le acoperiţi crăpăturile vizibile din tocurile uşilor şi ferestrelor. Folosiţi chit de lemn sau silicon pentru a fi siguri că orificiul este imposibil de pătruns. Verificaţi plinta podelei, mocheta și chiar covorul, acestea sunt locuuril ideale unde se pot ascunde furnicile.

În casă, furnicile nu ne fac o plăcere în ale vedea, mai ales că acestea şi ciupesc, dar în grădină sunt chiar adevăraţi dăunători. Dacă în casă putem scăpa de furnici şi prin soluţii naturale, în grădină nu e chiar aşa uşor. Furnicile atacă legumele. Cea mai bună cale de a scăpa de aceste insecte este distrugerea sursei, dar trebuie să ştiţi că veţi reuşi niciodată să omorîţi toate furnicile din curte.

 

 

 

Cum scăpăm de ele? Există multe insecticide în comerț care vă pot ajuta să scăpați de furnici. Odată dat cu spray, acesta lasă un film invizibil care respinge furnicile, astfel încât acestea stau departe de zonă, adică nu vor mai intra în casă.

Să presupunem că le-aţi distrus într-o oarecare măsură, atât din casă cât și din curte, aşa că luaţi măsuri pentru a vă asigura că acestea nu se mai întorc. Mai puteţi presăra sare, oţet, piper negru, ardei iute sau frunze de dafin în zona uşilor sau a ferestrelor, adică locurile prin care furnicile intră de obicei. De asemenea, pudra de talc, creta sau varul au acelaşi efect de respingere a insectelor. O soluţie mai puţin toxică se poate realiza din: o linguriţă de alcool pur, două linguriţe de detergent de vase şi 150 ml apă. Cu ajutorul unui pulverizator, stropiţi toate suprafeţele cu care furnicile intră în contact, zona frecventă de trecere şi chiar florile sau pomii pe care acestea se caţără. Soluţia nu este dăunătoare, iar alcoolul le va face să stea departe o perioadă.

 

Să recapitulăm cele mai importante metode de a scăpa de furnici, cel puţin pentru o perioadă de timp

 

 1. Insecticid special pentru furnici
 2. Folosește condimentele din bucătărie
 3. Prepară o soluție naturală cu lămâie
 4. Folosește o plantă aromatică
 5. Curăță casa cu oțet de mere
 6. Prepară o soluție cu usturoi
 7. Acoperă găurile din casă
 8. Folosește o soluție cu clor
 9. Presară pudră de talc prin casă
 10. O soluție mai puțin cunoscută – pământul de diatomee. Pentru a fi eficient ca insecticid, pământul de diatomee trebuie să fie necalcinat (adică nu trebuie tratat termic înainte de aplicare)

 

 

 

 

4 thoughts on “Furnici în casă şi grădină? 10 sfaturi de urmat ca să scapi de ele

 1. As I am looking at your writing, majorsite I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

Comments are closed.